linux FS

« previous entry | next entry »
Jan. 30., 2009 | 06:19 pm
posted by: santech in pajautaa

sveiki. linuxisti.
nezinu cik liela jēga linux kopienā ko jautāt. te tomēr vairāk tautas apgrozās.

tātad - jautājumi linuxistiem:
kādu failsistēmu lietojat ar kādu distribūciju [vai distributīvu? kā pareizāk? vai vnk - distra?]? kādu failsistēmu iesakāt lietot priekš slackware kā parastam jūzerim, kas pirms tam lietojis winXP? 12.2 tak bija jaunākais stabilais slaks, vai ne? ar 2.6 krneli? a jaunajā slakā tak bija kkāds vecāks kde. jo jaunais 2.4 tikai nesen iznācis.

cik es papētīju ko google atrada, tad reisfers itkā baigi slavēts, bet nav zināms cik stabils [nu tad i nafuj viņu tā slavē?] ja ne tad varētu ext3, jo ext2 skaitoties novecojis. un tas journaling laikam tā arī saucās - Journaling file system. jo journaling ir arī kā failsistēmas .. parametrs? iespēja?

un varbūt palīdzēsiet arī izšķirties par šādu lietu: lietot vienu partīciju pa visu hdd vai arī sadalīt tāpat kā kad lietoju windu - maza daļa sys un pārējais datu glabāšanai? un ja kāds tāarīdara tad - kuru failsistēmu uz kuras partīcijas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {30}

from: [info]koijots
date: Jan. 30., 2009 - 08:09 pm
#

Pēc paziņu pieredzes: "forumos viegli atrast risinājumus, ja rodas kādas iesācēju problēmas."

Man Mandriva daudz labāk par Ubuntu patīk, nekādu problēmu, forša lietošana, bez tam mandrivausers.org kopumā sēž zinošāki cilvēki.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


barvins

from: [info]barvins
date: Jan. 30., 2009 - 09:59 pm
#

Nu bet tāpēc jau es rakstu - "ja esi iesācējs, ņem Ubuntu":)
Anyway, nopietnu distribūciju ir pietiekami daudz, lai apmierinātu jebkuru gaumi un praktiskās vajadzības. Man ar Mandrivu ir bijusi gan pozitīva pieredze (ielādējoties ar LiveCD un izmakšķerējot datus no pusmiruša cietā diska), gan pietiekoši daudz arī negatīvas pieredzes (piemēram, programmu nosaukumi, kas redzami iekš menu, ir neaprakstoši, saprotami tikai cilvēkam, kas pirms tam jau zina, ko kura programma dara; KDE nespēj korekti atvērt tīkla figņas, kas atrastas caur avahi; salauzta hosta vārda ierakstīšana, ko lietot ar DHCP, lai, saņemot IP adresi, DNS serverī ierakstītu datora vārdu un datoru tīklā varētu atrast pēc nosaukuma), tāpēc šo distribūciju īpaši necenšos reklamēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]koijots
date: Jan. 30., 2009 - 10:15 pm
#

Ai, tā jau pārsvarā ar visām distrām - pozitīva un negatīva pieredze.
Man uz laptop joprojām stāv 2007.gada pavasara Mandriva, jo vienkārši neredzu jēgu neko mainīt - priekš manis viss strādā.

Atbildēt | Iepriekšējais