pajautaa

Skaņu Pults

« previous entry | next entry »
Jan. 13., 2009 | 02:44 pm
posted by: bez_sakars in pajautaa

Kāds var ieteikt labu audio mikseri/pulti/skaņu karti pie kuras slēgt klāt instrumentus un rakstīties uz pc mājas apstākļos?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jan. 13., 2009 - 05:10 pm
#

mošk pameklējies iekš gitaristiem.lv foruma. tur šīs tēmas ir pārmaltas.

Atbildēt


barvins

from: [info]barvins
date: Jan. 13., 2009 - 07:38 pm
#

Atkarīgs no tā, cik daudz naudas esi gatavs ziedot, un cik daudz dažādus instrumentus vienlaicīgi gribi pievienot.
Piemēram, pietiekami kvalitatīvi un riktīgi pa lēto var tikt cauri ar E-MU 0404 skaņukarti, un pāris maziem pričendālīšiem, kā šis vai šis.
Ja ir vairāk naudas un datoram ir firewire ports, var mēģināt kādu no tiem firewire brīnumiem - neesmu gan pats tādus lietojis, nezinu, kā ir.

Atbildēt | Diskusija


bez_sakars

from: [info]bez_sakars
date: Jan. 13., 2009 - 11:28 pm
#

Nu no paša sākuma gribētos kaut ko mazu un vienkāršu (pamatā slēgt klāt giču, basu un mikrofonu) un ņemties savā nodabā, bet tā lai ir kvalitatīvi, tamdēļ varētu nedaudz ieguldīt (līdz 150 naudiņām).
Tas E-MU izskatās ok, bet ja nedaudz piemet var atrast labāku ne? Firewire diemžēl man nav.
Ko tu pats lieto?
Jā un paldies par infu! ir ko pažļembāt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


barvins

from: [info]barvins
date: Jan. 14., 2009 - 10:51 am
#

Es pats lietoju to lēto E-MU skaņu karti, tāpēc arī iesaku, jo esmu pārbaudījis, ka tur ar kvalitāti viss ir kārtībā (~4-5ms aizture). Ja tev nav vajadzības visus instrumentus pieslēgt vienlaikus, lai spēlētu barā, bet vari ierakstīt vienu instrumentu, pēc tam otru, tad tev letākais variants, droši vien, ir tā E-MU skaņu karte plus mikrofona priekšpastiprinātājs, kuru tu vari lietot arī ģitāras signāla pastiprināšanai, lai pieregulētu līmeni, pirms dod signālu uz skaņu karti.
Tādas kastes, kur var visus iespējamos pročendāļus pieslēgt, var dabūt ne tikai priekš firewire, bet arī priekš USB, bet USB nav tik ātrs, varētu būt problēmas ar aizturi - katrā ziņā, pirms iegādāties USB kasti, jāpalasa atsauksmes forumos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


bez_sakars

from: [info]bez_sakars
date: Jan. 14., 2009 - 03:34 pm
#

Paldies tev! Vispār necerēju, ka kāds atbildēs. Bet re ka beigās man pat ir variants.
ja neiebilsti nedaudz izvērst tēmu, tad kādā softā tu raksti un vēlāk apstrādā ierakstu (cubase, reason, cits)?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


barvins

from: [info]barvins
date: Jan. 14., 2009 - 05:56 pm
#

Patreiz ierakstiem pamatā lietoju Ableton Live - tam ir biku jokains interfeiss, bet kad piešaujas, tad ir gana ērti. Ģitāras efektiem lietoju Native Instruments Guitar Rig (kā VST plaginu iekš Ableton Live), skaņu sintēzei (taustiņi, bungas) pārsvarā lietoju Propellerhead Reason, ko savienoju ar Ableton Live caur Rewire. Ja gribas tā kārtīgi paeksperimentēt ar sintētiskām skaņām, tad var paspēlēties ar Native Instruments Reaktor. Ja vajag kādu atsevišķu semplu parediģēt, noder Sony Soundforge. Waves plug-ins ir populāra paka ar DirectX/VST plaginiem - tur ir dažādi ekvalaizeri, reverbi, kompresori, filtri, attrokšņotāji un tamlīdzīgi štruntiņi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


bez_sakars

from: [info]bez_sakars
date: Jan. 14., 2009 - 08:50 pm
#

A tavu mantu ir iespējams kaut kur netā dzirdēt, ir kaut kas izlikts ievērtēšnai? Būtu baigi inčīgi paklausīties.
Es agrāk te ar vienu grupu ņēmos, vari ievērtēt vienu dziesmu, ko arī uzčiņījām uz kompja caur Edirol UA 700 (tip ierakstījām giču un basu, pārējais softā)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=265742326

dziesma - audio from video

pārējās ignorē (es tajās nepiedalījos).

nu tad es tagad domāju par tevis ieteikto skaņu karti un to edirol. Kā tev liekas kvalitāte tai dziesmai ir ok vai ar tavu karti var dabūt labāku?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


barvins

from: [info]barvins
date: Jan. 15., 2009 - 02:54 pm
#

Hmm, smuki, un ar kvalitāti viss kārtībā:)
Sen neesmu neko rakstījis, pēdējais, laikam, ir GameLV soundtreks, un tur kvalitāte ir visai svārstīga, par cik man bija jāiekļaujas stingros termiņos - nedēļa uz vienu dziesmu (reāli, divi vakari uz vienu dziesmu). Vari paklausīties šeit: http://www.creativity.lv/gamelv-soundtrack.html

Bet es nedomāju, ka ir iespējams dzirdēt kaut kādu skaņas kvalitātes atšķirību starp šāda līmeņa skaņas kartēm - te jau daudz lielāku lomu spēlē tas, cik daudz fona trokšņu uzražo pati ģitāra vai mikrofons. Tas, kam drīzāk ir vērts pievērst uzmanību, ir latency, un tas, vai vari tur saspraust tādus vadus, kādi tev ir. (Un, protams, cena.) Pameklē internetā atsauksmes, ko saka konkrēto skaņas karšu lietotāji.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


bez_sakars

from: [info]bez_sakars
date: Jan. 16., 2009 - 05:04 pm
#

Jā, ievērtēju to saundtreku. Godīgi sakot baigi labs, kvalitāte patīk (nu izņemot pēdējās divas dziesmas, kur akustene neskan tā kā man patiktos un pēdējai smuks foniņš) un galvenais par ko biju pārsteigts ir saturs, tipa pati mūzika. Nu forsha, vēsi varētu attīstīt un uztaisīt par kārtīgām dziesmām. Tev tiešām nav savas dziesmas (mūzika) ierakstītas? Un vai tu pats dziedi? vai kādā grupā spēlē?
Nu jā tad jau droši var ņemt ciet to skaņu karti, ir pietiekami laba kvalitāte, sākumam neko vairāk arī nevajag.
Ko vēl gribēju uzjautāt - vai ir iespējams to karti slēgt klāt un darboties pie laptopa?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


barvins

from: [info]barvins
date: Jan. 16., 2009 - 06:01 pm
#

Jā, toreiz man bija problēmas labi ierakstīt akustisko ģitāru - rakstīju caur mikrofonu, jo prasījās dzīvāku skaņu, tāpēc fonā ir dzirdama gan datora ventilatoru rūkoņa, gan bērna ņaudēšana, un mikrofons jau arī nebija nekāda debesu dāvana. Tagad vismaz esmu tā iekārtojies, ka datori atrodas citā istabā, nekā ekrāns, klaviatūra un mikrofons, līdz ar to liela daļa trokšņu atkrīt.

Dziedāt es nemāku, grupā nespēlēju, dažreiz padžemoju kopā ar bračku, bet lielākoties spēlējos ar mūzikas instrumentiem pats savā nodabā, lai nomierinātu nervus. Ja tev ir interese, vēl daži veci mani gabali ir sameklējami draugiem.lv mūzikas sadaļā meklējot "barvins". Ja tev rodas vēlme kādreiz pamēģināt kaut ko paspēlēt kopā, es labprāt padžemotu.

E-MU 0404 pie laptopa nepieslēgsi - tā karte ir uz PCI slota, t.i., iespraužama normāla datora mātesplatē, bet laptopos tādu slotu vienkārši nav. Laptopiem mēdz būt mini-pci sloti, kas ir tas pats PCI, tikai ar mazākiem kontaktiņiem, bet tas tev tāpat nederēs, pat ja atrastu pārejnieku no mini uz lielo PCI, jo tā skaņu karte ir domāta tā, lai atrastos datora iekšpusē - tai visās malās rēgojas nenosegti kontakti, kuros labāk pirkstus nebāzt.
Ja taisies lietot ar laptopu, tad tev vajag karti, ko pieslēdz caur USB (vai firewire, ja laptops to atbalsta).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


bez_sakars

from: [info]bez_sakars
date: Jan. 16., 2009 - 06:56 pm
#

No tā es arī baidījos, ka nevarēs pieslēgt pie laptopa. Bet nu tas nenozīmē, ka neatradīsies kāda līdzvērtīga usb skaņu karte vai ne?
Pačekošu kāds viņiem tur piedāvājums.
Jā, klausos draugos tavus garadarbus un fanoju par 11., 13. un 14. gabaliem. Un akceptēšu tavu piedāvājumu paspēlēt kopā, well, tad kad būšu latvidžā (tuvākais trips būs aprīlī, ta ka varam kaut ko sabīdīt).
Un turpmāk varam komunicēt draugos, vai vēl labāk skaipā, protams, ja esi iekš tā atrodams...

Atbildēt | Iepriekšējais