« previous entry | next entry »
Aug. 28., 2005 | 10:54 pm
posted by: 95 in pajautaa

Kurā fotoveikalā man rīt būtu vislielākā iespējamība iegādāties 58mm cirk. pol. filtru?
Ar cik $ man jārēķinās? (Miljonu maksāt negribu.)
Vai pērkot ir kāds ražotājs, kura ražojumu nekādā gadījumā nebūtu ieteicams pirkt? Un otrādi?

Papildjautājums - Vai Canon centrā Maskavas ielā ievest iztīrīt dslr nozīmē atstāt kameru tur uz pāris dienām, vai viņi to var arī ātri un uz vietas pāris minūšu laikā izdarīt?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Neroli©

from: [info]kleksis
date: Aug. 28., 2005 - 10:58 pm
#

vecrīgā uz tās ielas, kur hansene virzienā uz pulvertorni ir bode (arī bilžu taisītava) 100 gadus atpakaļ tur varēja iepirkt arī filtrus. Ir arī NIkon veikals...

Atbildēt


ZXpower

from: [info]nfoworm
date: Aug. 28., 2005 - 11:06 pm
#

Par to tiiriishanu - nu ja tu gribi vienkaarshi putekljus izpuust no taas kameras, tad tas buus aatrs pasaakums un to var dariit arii tajaa Canon centraa - bet vispaar shamiem iipashi uzticeeties nevar. Ir viens kantoris uz Matiisa ielas pie Beernu pasaules, kur visi sakariigie cilveeki nes savus Canonus (gan filmu, gan DSLR, gan video) tiiriit - atsauksmes ir labas. Preciizaaka infa kaut kad pasen kliida ieksh [info]fotografija, laikam.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]95
date: Aug. 28., 2005 - 11:17 pm
#

hmm, paldies. it kā nav tikai putekļi, bet arī kaut kāds milzīgs sazin kā dabūts pleķis - tikko tik pamanīju, objektīvu ņemu nost reizi pusgadā, un iepriekšo reizi tika tīrīts canoncentrā, bet nu kur tāds pleķis gadījies nezinu. likās, ka izņemot no canoncentra tāds nebij. šādai lietai taču canoncentrs derēs? jebšu labāk tai otrā?

skatos tagad tajā fotogrāfija, bet nu neesmu vēl neko atradusi.
vienīgais, ko varu iedomāties, ja pie bērnu pasaules, ir (pirms pāris gadiem bij tur kaut kas ar foto) māja aiz šūšanas veikala uz čaka ielas pusi pretēji bērnu pasaulei. tas varētu būt tas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ZXpower

from: [info]nfoworm
date: Aug. 28., 2005 - 11:52 pm
#

Nu ja tas ir tikai plekjis, tad to jau var arii mieriigi notiiriit pats :) Taadi plekji meedz paraadiities neznokurienes... un parasti iipashi uz bildeem nav redzami - vairaak buus redzams kaads lielaaks puteklis or something like that.

Bet vispaar ir taadi tiiraamie komplekti par ~2Ls/gab. fotoveikalos pieejami. Tur ir bezputeklju salvetes un tiiraamkocinji, kaa arii pareizais shkjiidums, ko likt uz stikliem. Ar kocinju notiiram stiklinju, ar salveti nosusinam.
Veel tur naak klaat arii puushambirstiite (izskataas peec klizmas puushlja ar birsti galaa), ar kuru var izpuust arii liekos putekljus, ja nu taadi ir.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]95
date: Aug. 29., 2005 - 12:02 am
#

es zinu, kā to darīt.
bet ir lietas, kurās es ļoti labi zinu, ka nevaru sev uzticēties :) un kamerās tālāk par objektīva tīrīšanu es nekad iekšā nelīdīšu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Edgars

from: [info]daysleeper
date: Aug. 29., 2005 - 08:52 am
#

par sho pashu man arii reiz viedi praati teica. tos tiiiraamos droshi varam atstaat veikalaa un labak par to naudinju aiznest lai zinoshaaki iztiira.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]jealousy
date: Aug. 28., 2005 - 11:40 pm
#

Pretim viesnīcai Rīga ir veikaliņš, aizmirsu kā sauca, viņiem ir polarizatori tā runā ka lētākie rīgā. ap 15Ls.

vēl var droši iet uz lielo Elkor pie vefa, tur jābūt. tikko tur nopirku objektīva vāciņu un redzēju ka filtri viņiem ir diezgan daudz.
par brendu ir tā, ka jebkurš kuru atradīsi būs labs. ja ir daudz naudas tad var ņemt "savu brendu", cik saprotu šinī gadījumā Canon. bet tie maksā daudz reižu dārgāk un ir tikai nosacīti labāki.

Atbildēt | Diskusija


-

from: [info]ud
date: Aug. 30., 2005 - 10:24 am
#

lētākie Rīgā. lol.
normāls polarizators maksā aptuveni 50santīmi milimetrā. un pa 15Ls līdz 58mm kā redzmas nepavilksi. tad jau labāk uzlikt objektīvam vāciņu nevis lēto polartizatoru, kurš vienk noēdīs kontrastu un asumu. a par brendu, nu kaut vai tas pats te jau minētais B+W.

Atbildēt | Iepriekšējais


Krišs

from: [info]misame
date: Aug. 29., 2005 - 07:21 am
#

Savu polarizatoru pirku Flērā, Barona ielā (tālu no centra, apmēram pie Tallinas ielas). Maksāja, ja pareizi atceros, nedaudz zem 30Ls. Tas ir B+H ražojuma multicoated filtrs. Ir tīri ok.
Par tiem ražotājiem - cena jau pati pateiks, kurš ir sakarīgs un kurš ne. Polarizators pilnīgi noteikti nedrīkst maksāt 5Ls ;)

Atbildēt | Diskusija


Edgars

from: [info]daysleeper
date: Aug. 29., 2005 - 08:54 am
#

kā reiz gribēju labāk ieteikt Fleeru Kr. Barona ielā. Turklāt paskaties http://www.flera.lv/products/categories/?cat=3 - te ir cenas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]95
date: Aug. 29., 2005 - 10:44 am
#

aha, paldies.
diemžēl viņiem webā atrodamais nekad neatspoguļo reālo situāciju, cik nu nācies tur iepirkties.
bet nu uz meiliem atbild ātri, atradu ko vajadzēja :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Krišs

from: [info]misame
date: Aug. 29., 2005 - 09:04 am
#

Oi, nu jaa, B+W, nevis B+H... man gljuki :)

Atbildēt | Iepriekšējais