pajautaa

mājas alus

« previous entry | next entry »
Okt. 28., 2008 | 01:21 pm
posted by: blin_da in pajautaa

Sveiks Cibiņ!

Jautājums galvenais:
Kur jel šajā gadalaikā dabūt kaltētus apiņus?

Jautājums arī galvenais:
Vai esi mēģinājis pagatavot mājas alu?
Varbūt ir kādi ieteikumi, knifiņi no pašu pieredzes (kādas īpašas sastāvdaļas, vai tieši, ko nevajadzētu likt klāt), lai sanāktu nu bezgala nom nom un visa tā padarīšana neaiziet pa pieskari? (ja protams tas nav noslēpums)

Un moš bez tiem apiņiem var arī iztikt, bet tad laikam tas vairs nebūs alus, m?

Par gudru ziņu tankoju jau iepriekš! ;)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

ю

from: [info]ttp
date: Okt. 28., 2008 - 01:28 pm
#

apiņi un iesals jau ir galvenās sastāvdaļas. Man šķiet apiņus šur tur uz c-tirgus esmu kkur manījis, bet varu arī maldīties.

man vecmamma lika magoņu stiebrus vēl klāt :D, lai talcinieki par ilgu nežūpo.

Atbildēt


Gatis

from: [info]gg
date: Okt. 28., 2008 - 01:34 pm
#

sveika linda, nopērc šitādu te verķi ;D

http://www.alusdaritava.lv

tikai 99 Ls | http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=102605

bet par home made DIY in 3 litr burk runājot..

atceros, te nīmō uz līgo 2004 bij sabrūvējis ko alum līdzīg (no tām paciņām - alus raugs vai kas tml) nopērkams veikalos. pēc nezciktur dienām bij tāds duļķīgs padzēriesn, kam grādi noteikti bij kā vīnam hehe

Atbildēt | Diskusija


blin_da

from: [info]blin_da
date: Okt. 28., 2008 - 01:38 pm
#

Sveiks Gatiņ!
Hmm, tas pēc miestiņa izklausās.
Un raugs man ir un iesala, ka vai, jo omcene katru reizi braucot ciemā ved un es vairs nezinu, ko ar to iesākt, bet būtu tā kā jāizmanto cēliem mērķiem :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Gatis

from: [info]gg
date: Okt. 28., 2008 - 01:45 pm
#

tad jau drīz būs spils alus darītava jāver vaļā hehe

domāju uzmeklēt tev par godu googlē par mājās alus - uzgāju šo! :D

taču šis tas ir nopietnāk te.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blin_da

from: [info]blin_da
date: Okt. 28., 2008 - 02:00 pm
#

es jau ar te sagooglēju lērumu visādu recepšu, sākot ar visādiem apelsīnu, medus aliem līdz pat kaut kādiem bavāriešu tumšajiem u.c.
Bet nu tā mentalitāte...

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Okt. 28., 2008 - 01:36 pm
#

gardāko pašbrūvēto aliņu esmu dzēris gatavotu no grauztētiem mie;zu graudiem. nu sukurs+raugs. iznāk tāds brengulīša tips, par paģirām neatbildu, filtrēšana nekāda:0 Apinītis jau rūgtumam - tērvetīša gaumē, bet sarežģītāk pagatavot.

Atbildēt | Diskusija


blin_da

from: [info]blin_da
date: Okt. 28., 2008 - 01:48 pm
#

Uhhh, brengulītis!

Atbildēt | Iepriekšējais