« previous entry | next entry »
Jul. 11., 2008 | 09:04 am
posted by: lidosta in pajautaa

iesakiet aprošināšanas polisi fiziskai personai.
ejot uz apdroš.kompānijas konsultāciju, uz ko neuzķerties? ko svarīgi uzzināt par katru no polises veidiem?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {3}

Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Jul. 11., 2008 - 09:15 am
#

viņi mēģinās tev kaut ko pārdot!

Atbildēt


imagine

from: [info]minchux
date: Jul. 11., 2008 - 09:27 am
#

kas tev kā fiziskai personai vajadzīgs apdrošināt ?
dzīvību? nelaimes gadījumus? īpašumu? mašīnu? (OCTA, KASKO)

par apdrošināšanas kompānijām - galvenais izlasi noteikumus.
Ok, pievērst uzmanību šādām lietām, kas ir atrunātas likumā par apdrošināšanas līgumu saskaņā ar kuru arī noteikumi/polises pārsvarā tiek veidoti:
Izdomā, kas ir tie riski, kas tev ir būtiski:
- īpašumam, mašīnām - pret zādzību(3.personu prettiesiska rīcība), ugunsgrēku, dabas stihijām(zibens). Ir iespējas arī pielikt visādus plūdu, koku uzgāšanos un visu ko citu specifisku, bet par to papildus ir jāmaksā. Pārsvarā visām apdrošināšanas sabiedŗibām ir nosaukto risku īpašuma polises, bet dzirdēju, ka Nordicijai ir politika tāda, ka ņemt uz visiem riskiem - tipa U knever know... ar mašīnām viņiem tas pats.
vēl ja īpašumam , ja dzīvo dzīvoklī/ mājā ar kopēju sienu ar citu māju utt. un pastāv iespēja, ka kādu vari piem. nopludināt, tad iesaku paņemt arī CTA sadaļu. Tas segs zaudējumus, kas var rasties citu personu īpašumam un veselībai no taviem potenciālajiem nodarījumiem.

Par nelaimes gadījumiem/ceļojumu apdr. - izdomā, vai vēlies tikai nāves/traumu riskus vai visādus apdegumus vai arī ceļojumu gadījumā tev ir svarīgi lidojuma aizkavēšanos drošināt.

IR SVARĪGI:
LAikā apmaksāt polisi un visus tās maksājumus, jo ja polise netiek laicīgi apmaksāta TĀ NAV SPĒKĀ no noslēgšanas brīža.

Ja tiek runāts par pašrisku - tā ir summa, ko tu ņem uz sevi. Piem. nosper mašīnu, pašrisks 10% no vērtības = tev izmaksā 90% no mašīnas vērtības, ja tiek pierādīts, ka mašīna nav atrodama.

Esot kaut kādas tricy rindiņas Gjensidige vai BTA noteikumos pie KASKO, kas nosaka, ka kaut kādos gadījumos tavas neizdarības dēļ izmaksā tikai 50% no atlīdzības. IZLASI NOTEIKUMUS NOTEIKTI! Parādi kādam juristam vai pajautā kādam, ko tas nozīmē, ja tev ir aizdomas, ka tevi grib apjāt. Jo tas, ka tu esi parakstījis polisi, vēl neko nenozīmē. Polisi drīkst apmaksāt 5 vai 10 dienu laikā (parasti) kopš tās izdošanas, līdz ar to, pajautā vai drīksti samaksāt vēlāk, aizej mājās paņem tēju un izlasi noteikumus.
... nu tas tā, kas man nāk prātā no cilvēku biežākajām lietām, kādēļ viņi saka, ka apdrošinātāji viņus jāj, bet tā mēdz būt viņu pašu vaina.
galvenais ir jaut. - ko tieši tu gribi apdrošināt ;)!

Atbildēt


Dūda

from: [info]zhagata
date: Jul. 11., 2008 - 11:49 am
#

Ja veselības polisi - tad to piedāvā tikai Rīgas Slimokase. (fiziskai personai)

Atbildēt