« previous entry | next entry »
Jul. 6., 2008 | 11:26 pm
posted by: cabis in pajautaa

Domāju par mācībām ārzemēs - precīzāk Vācijā, Hamburgā. Varbūt kāds zin kaut ko par stipendijām vai vienkārši iespējām kaut kur dabūt naudu šim mērķim, protams, atskaitot aizņemšanos?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

from: [info]anna
date: Jul. 7., 2008 - 12:51 am
#

bakalaurs takš Vācijā bez maksas. tad, ja vāciski mācās. savukārt, lai vāciski mācītos, ir speciāli kursi gada garumā. arī bez maksas. pašam vien dzīvošana jānosedz, bet to jau var pavilkt ar visādiem darbiņiem.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]cabis
date: Jul. 7., 2008 - 12:53 am
#

nā nā - tai skolai nav bez maksas. un studijas ir angliski..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]atis
date: Jul. 7., 2008 - 09:03 am
#

vācijai baigi grūti. es ilgi mēģināju, bet nekas nesanāca. ja ir doma mācīties angliski (es ar tā darīju), tad bezcers, jo tādiem praktiski neko nedod. it kā dod, bet viss pieteikumu process un intervijas notiek vāciski :))

vislabākais tomēr ir studiju fonds (pašlaik dod līdz 20000 eiro vai ls laikam, ar to pilnībā pietiks). labums ir tas, ka to visu inflācija noēdīs, atmaksu dažādu iemeslu dēļ var atlikt gandrīz mūžīgi - neesmu vēl sācis atmaksāt pirms 7 gadiem ņemto kredītu. un par katru bērnu dzēš 30% no atlikušās summas. nu vienalga, pāris tūkstoši par kuriem vācijā mācījos un toreiz šķita baigā nauda, tagad nav nekas daudz.

un otrais ir strādāt, rietumvācijā sīkus darbiņus atrast nav problēma...var teiksim daļai paņemt kredītu (tā lai nosegts viss 1. un varbūt 2. semestris, kamēr iedzīvojas un nedaudz valodu iemācās), otru daļu piestrādāt

Atbildēt | Iepriekšējais


murks

from: [info]murks
date: Jul. 7., 2008 - 02:38 am
#

Ir visādi stipendiju fondi, kuriem var provēt pieteikties. Kaut vai DAAD. Bet ieteicamākais fonds laikam jau no skolas/specialitātes atkarīgs.

Atbildēt


Sigourney Signa

from: [info]hiiri
date: Jul. 7., 2008 - 12:01 pm
#

painteresējies DAAD. viena paziņa tā studē šobrīd Ķelnē :)

Atbildēt