« previous entry | next entry »
Aug. 3., 2005 | 10:15 pm
posted by: arklz in pajautaa

kā taisa VĪNU mājas apstākļos, ja nezinat, tad par alu arī, bet vīnu galvenais! paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Aug. 4., 2005 - 09:25 am
#

Cukuru var likt arī rūgšanas procesa laikā.. pārdienām pa karotei,piemēram..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikstmiesis
date: Aug. 4., 2005 - 09:28 am
#

nav vēlams. skābekļa piekļuve ļauj raugam izmantot arī etilspirtu vielmaiņā, bet bezskābekļa apstākļos tālāk par etanolu raugs ogļhidrātus nenoārda. tāpēc vēlams pēc iespējas retāk to trauku virināt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Aug. 4., 2005 - 10:03 am
#

Vīiii. Niko nisaprast:)

Nezinu, mēs bērām.. tiklīdz rūgšanas procesis taisās apstāties, tā karoti klāt.
Sanāca garšīgs, ja nu vienīgi grādu maķenīt par daudz:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikstmiesis
date: Aug. 4., 2005 - 10:08 am
#

nu ja tiklīdz rūgšana sāk iet uz beigām, bet vēlams piebērt vairāk par karoti, lai nav jāber bieži klāt.

dabīgi raudzējot vairāk par 12 % etanola nevar iegūt, jo pie tādas koncentrācijas rauga šūnas iet bojā ;o)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Aug. 4., 2005 - 10:13 am
#

Tu esi raudzēšanas tehnologs?:))

---

Un vienmēr jau paliek iespēja beigu galā to vīnu izlaist caur trubām:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikstmiesis
date: Aug. 4., 2005 - 10:16 am
#

nē,

tikai gliemezists ;o)

/bet mājās es mēdzu gatavot pieneņu, rožu vīnus. un vinu reizi man pat sanāca pieneņu šampanietis ;o)

Atbildēt | Iepriekšējais