pajautā! -
Jaunākais
Members
Arhivētais
Noteikumi < IEVĒROT!
Lietojiet virsrakstus!
[laukuroze]
[
#
]
Un birkas! (tagus)
Izmantotās birkas
Kopienas noteikumi
Ierakstīt savu jautājumu
Specializētas komūnas:
VAJAG!
KUR NOPIRKT?
IZTULKO!
« previous entry
|
next entry »
Aug. 3., 2005 | 10:15 pm
posted by:
arklz
in
pajautaa
kā taisa VĪNU mājas apstākļos, ja nezinat, tad par alu arī, bet vīnu galvenais! paldies!
#
|
jā, ir doma!
|
Add to Memories
Comments {15}
from:
laukuroze
date:
Aug. 4., 2005 - 09:25 am
#
Cukuru var likt arī rūgšanas procesa laikā.. pārdienām pa karotei,piemēram..
Atbildēt
|
Iepriekšējais
|
Diskusija
from:
mikstmiesis
date:
Aug. 4., 2005 - 09:28 am
#
nav vēlams. skābekļa piekļuve ļauj raugam izmantot arī etilspirtu vielmaiņā, bet bezskābekļa apstākļos tālāk par etanolu raugs ogļhidrātus nenoārda. tāpēc vēlams pēc iespējas retāk to trauku virināt.
Atbildēt
|
Iepriekšējais
|
Diskusija
from:
laukuroze
date:
Aug. 4., 2005 - 10:03 am
#
Vīiii. Niko nisaprast:)
Nezinu, mēs bērām.. tiklīdz rūgšanas procesis taisās apstāties, tā karoti klāt.
Sanāca garšīgs, ja nu vienīgi grādu maķenīt par daudz:)
Atbildēt
|
Iepriekšējais
|
Diskusija
from:
mikstmiesis
date:
Aug. 4., 2005 - 10:08 am
#
nu ja tiklīdz rūgšana sāk iet uz beigām, bet vēlams piebērt vairāk par karoti, lai nav jāber bieži klāt.
dabīgi raudzējot vairāk par 12 % etanola nevar iegūt, jo pie tādas koncentrācijas rauga šūnas iet bojā ;o)
Atbildēt
|
Iepriekšējais
|
Diskusija
from:
laukuroze
date:
Aug. 4., 2005 - 10:13 am
#
Tu esi raudzēšanas tehnologs?:))
---
Un vienmēr jau paliek iespēja beigu galā to vīnu izlaist caur trubām:)
Atbildēt
|
Iepriekšējais
|
Diskusija
from:
mikstmiesis
date:
Aug. 4., 2005 - 10:16 am
#
nē,
tikai gliemezists ;o)
/bet mājās es mēdzu gatavot pieneņu, rožu vīnus. un vinu reizi man pat sanāca pieneņu šampanietis ;o)
Atbildēt
|
Iepriekšējais
from: laukuroze
date: Aug. 4., 2005 - 09:25 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mikstmiesis
date: Aug. 4., 2005 - 09:28 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: laukuroze
date: Aug. 4., 2005 - 10:03 am
#
Nezinu, mēs bērām.. tiklīdz rūgšanas procesis taisās apstāties, tā karoti klāt.
Sanāca garšīgs, ja nu vienīgi grādu maķenīt par daudz:)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mikstmiesis
date: Aug. 4., 2005 - 10:08 am
#
dabīgi raudzējot vairāk par 12 % etanola nevar iegūt, jo pie tādas koncentrācijas rauga šūnas iet bojā ;o)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: laukuroze
date: Aug. 4., 2005 - 10:13 am
#
---
Un vienmēr jau paliek iespēja beigu galā to vīnu izlaist caur trubām:)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mikstmiesis
date: Aug. 4., 2005 - 10:16 am
#
tikai gliemezists ;o)
/bet mājās es mēdzu gatavot pieneņu, rožu vīnus. un vinu reizi man pat sanāca pieneņu šampanietis ;o)
Atbildēt | Iepriekšējais