pajautaa

kartupeļi

« previous entry | next entry »
Mar. 23., 2008 | 05:55 pm
posted by: pelican in pajautaa

kas tur bij ar tiem kartupeļiem, kāpēc saasnojušus nevar ēst? un kas ir ar zaļiem?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

from: [info]alt
date: Mar. 23., 2008 - 05:52 pm
#

es eedu. veel dziiva.
beerniibaa uz pavasara pusi mums pagrabaa tik taadi vien bij.

Atbildēt


Sapnix

from: [info]rudzupuke
date: Mar. 23., 2008 - 06:15 pm
#

jā es arī ēdu, arī vēl dzīvs
saasnojušus var, bet viņiem tur kaut kāda stadija, kad viņi paliek jau ļoti pēc auga sāk izskatīties, tad vairs nevar
a zaļus nevarēja tapēc, ka tipa indīgi

Atbildēt


viss mans

from: [info]mandariina
date: Mar. 23., 2008 - 06:54 pm
#

Zaļi kartupeļi satur indīgo solanīnu. Tas veidojas arī asnu vietās. Solanīns šķīst ūdenī, tādēļ saasnojušus kartupeļus ieteicams vārīt, nevis cept.

Atbildēt


atmiņas par domām

from: [info]teja
date: Mar. 23., 2008 - 09:15 pm
#

ai es arī ēdu visu pofigā

Atbildēt


savanna

from: [info]savanna
date: Mar. 25., 2008 - 01:27 pm
#

Eh, vienmēr esmu ēdusi kartupeļus , arī ja sākuši asnoties. Un vienmēr garšojuši arī zaļi kartupeļi. Īpaši jaunie :) Mmm, ņamī!

Atbildēt