Kāpēc latvieši ir antiņu tauta?

« previous entry | next entry »
Mar. 6., 2008 | 11:23 pm
music: Queen of Pain - Bourbon In Your Eyes
posted by: koijots in pajautaa

    Kāpēc mūsu valstī ir tik neattīstīta lauksaimniecība, kāpēc mums nav nekādas nopietnas rūpniecības un kāpēc zinātne pakaļā?
    Latvijai ir bagātīga augsne, pļavas, mēs varētu peldēties pārtikā, bet tā vietā savelkam ciešāk jostas un klanāmies kārtējiem jaunajiem kungiem. Kāpēc tauta tāda muļķa padevusies, lai arī tai studentu tik daudz?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {41}

Jugita

from: [info]angel_girl
date: Mar. 7., 2008 - 10:25 am
#

Latvijā nav īpaši bagātīga augsne, taču to var uzlabot nepieciešamības gadījumā.
Pastāsti, kur Tu iepērcies? Kur tu pērc kartupeļus, burkānus, gaļu, piena produktus un citu pārtiku?? kādas drēbes tu pērc? kur tas viss tiek ražots, no kurienes ievests?
Tajā pašā tirgū - tikai kādi 10-15 % no precēm ir vietējās izcelsmes, pārējie nāk iekšā no visurienes citurienes.
Ja letiņš būtu tik patriotisks, ka pirktu visu, kas ir pašu ražots, vai piena produktus no tā paša zemnieka, tad ir pircējam labi - lētāk krietni, i zemniekam jēga strādāt.
Savādāk par to pienu pat - kaut kur pavīdēja, ka RPK pienu iepērk par 23 santīmiem litrā!!!!! A nopērc to pašu pienu par 70 santīmiem teju. Protams, par dārgu, tādēļ pērkam leišu pienu...
un šitā par visu.
Un man bija tas prieks ieiet piena paviljonā, kad pienu un krējumu tirgoja tur zemnieks, tas ko es ieraudzīju mani nošokēja. Tāda rinda kā tur bija, pēdējo reizi bija redzēja pie šņabja veikalā padomju gados pievedumā dienā!! Tātad ir cilvīšiem vēlme pirkt savu. Varbūt zemniekiem būtu jābūt uzņēmīgākiem? Jākooperējas un jādarās, jo pa vienam jau nekas nebūs.

Atbildēt