pajautaa

« previous entry | next entry »
Jan. 7., 2008 | 12:24 am
posted by: ulvs in pajautaa

Vai ir kāda starptautiska konvencija par aviopārvadājumiem un tamlīdzīgām lietām? Internetā neko nevaru atrast.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Jan. 7., 2008 - 12:33 am
#

zinu tikai CITES konvenciju par tirdzniecību ar īpaši apdraudetām augu un dzīvnieku sugam. Ja arī ar avio vedīsi kaut ko tādu, kas kas ir pret CITES noteikumiem, to štelli uz muitas konfiscēs. Visbiežāk: koraļļi, čūskas pudelēs, krokodilu izbāzeņi, krokodilādas somas/kurpes, čūskādas somas,kurpes, maki, lielie gliemežvāki, kaltēti jūraszirgi, ziloņkauls, ziloņa sari, visādas lielo kaķu - tīģeru, lauvu, ocelotu, civetas ādas, dzīvi pērtiķi, papagaiļi, bruņurupuči, iguānas utt. Ir sugas, kuras var vest, ir sugas, kuras nevar.

http://www.dap.gov.lv/?objid=914

Atbildēt


silent wings

from: [info]sw
date: Jan. 7., 2008 - 12:48 am
#

http://www.icao.int/

Viņi arī ir galvenie, kuri izdod ar [civilo] aviāciju saistītos tiesību aktus. Cik atceros gan, tie visi ir copyrighted un pieejami par maksu.

Atbildēt | Diskusija


Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.

from: [info]ulvs
date: Jan. 7., 2008 - 03:15 am
#

neko tur nevar saprast. man vajag starptautisku normatīvu aktu, lai varētu salīdzināt banānrepublikas civillikuma, speciālo normatīvo aktu un starptautisko normatīvo aktu regulējumu par pārvadājumiem (attiecībā uz spec.NA un starptaut.NA - aviopārvadājumi).

Atbildēt | Iepriekšējais


Nav neviena

from: [info]artizar
date: Jan. 7., 2008 - 10:00 am
#

1955.gada 28.septembra Hāgas protokols par grozījumiem 1929.gada 12.oktobra Varšavas konvencijā par dažu starptautisko gaisa pārvadājumu noteikumu unifikāciju

Atbildēt


from: [info]kangaroo
date: Jan. 7., 2008 - 11:41 am
#

Kravu pārvadāšanai- Varšavas konvencija.

Bet vispār skaties IATA un ICAO organizāciju lapās- tās to visu regulē. Vēl var Latvijas CAA (Civilās Aviācijas Administrācija) meklēt.

Atbildēt