Intereses pēc..

« previous entry | next entry »
Okt. 7., 2007 | 12:26 pm
posted by: perspektliiva in pajautaa

Labdien!

Man vakar bija situācija, ka transporta kontrole beizot "uzķēra", ka braucu ar nepagarinātu skolēna apliecību un iekasēja divus latus.
Es pati esmu vainīga, jo, tiešām, nevaru saņemties viņu pagarināt, un tomēr..
Situācija bija tāda, ka uzrādot savu apliecību un kartiņu (mazā, caurspīdīgā "kabatiņā)"- viņš to paņēma rokās un tad izņēma manu kartiņu (nevis apliecību) un teica, ka vai nu maksāju 2ls vai viņi to kartiņu sūtīs uz Brīvības ielas TTP.. tā kā kartiņa maksāja 5,40- atdevu labāk tos 2ls, bet tagad domāju- kāpēc viņš piesējās tieši braukšanas kartiņai ?- ja nederīga bija apliecība ?- varēja ņemt un konsficēt to- simt gadus būtu vienalga :))Manai draudzenei šitā konsfiscēja nederīgu Isicu- a kāpēc man kartiņuu gribēja?- ja soda kvītī vispār atzīme'ts punkts, ka es vnk braucu bez biļetes ?

es zinu, ka jautājums saknē ir stulbs, jo pati vainīga.. un tomēr.. tomēr.. :))

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

Krišs

from: [info]misame
date: Okt. 7., 2007 - 12:42 pm
#

Tāpēc, ka Tu nevarēji uzrādīt dokumentu (derīgu apliecību), kas apliecina Tavas tiesības izmantot šādu kartiņu.
Nederīgo apliecību varētu vienkārši izmest, to nav jēgas kaut kur sūtīt.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]perspektliiva
date: Okt. 7., 2007 - 12:47 pm
#

.. un es pat nevaru sašust.. :)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Krišs

from: [info]misame
date: Okt. 7., 2007 - 12:54 pm
#

nu, īsti nav par ko.
Ja cilvēks nēsā bisi un savas tiesības to darīt apliecina ar kādreiz-sen-derīgu-bijušu papīrīti, viņam arī atņems bisi ;-)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]perspektliiva
date: Okt. 7., 2007 - 12:57 pm
#

agree :)))))

Atbildēt | Iepriekšējais


nausee

from: [info]nausee
date: Okt. 7., 2007 - 04:42 pm
#

Nezinu, bet manai draudzenei reiz atņēma tieši skolēna apliecību, kurai nebija kārtībā datums. Kartiņu atstāja.

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Okt. 7., 2007 - 01:08 pm
#

IMO runa bija nevis par kartiņas konfiscēšanu, bet par 'un dabūsi atpakaļ, ja aiziesi samaksāsi'.
Nē?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]perspektliiva
date: Okt. 7., 2007 - 01:10 pm
#

runa bija par kartiņas konsficēšanu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Okt. 7., 2007 - 01:27 pm
#

tad viņš drīzāk to kartiņu gribēja savākt sev. Jo būtībā jau varēja būt tā, ka vienkārši esi aizmirsusi jauno skolas apliecību un paķēruis līdzi veco. Ok, par kļūdām jāmaksā bet ar nopirkto kartiņu tam nav nekāda sakara.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]perspektliiva
date: Okt. 7., 2007 - 01:39 pm
#

vot tas man barī tā salikās, saškrobēja, bet, laikam, ir kā te missame rakstīja.

Atbildēt | Iepriekšējais


flitta

from: [info]flitta
date: Okt. 8., 2007 - 02:44 am
#

es Tev teikšu un tā arī ir - tie kontrolieri paši nezin kā ir pareizi. reāls gadījums iz dzīves - mācību gada sākumā, kad bij tās dienas, kad skolnieki varēja pa brīvu braukāt, es to arī izmantoju. īsti nezināju, cik ilgi es tā varu vizināties un pajautāju tramva vadītājai, kas ar nezināja. nu ko - uzzvanīju uz 1188, tur pateica, ka var -vēl pēdējo dienu (wot,neatceros vairs kas tas bij pa datumu). iekāpj kontole,prasa 2 ls par braukšanu bez biļetes, (nu apliecība man bij, bet to šie neņēma pretī) es šiem saku, ka maksāšu 2 LS ja šie darbā rakstīs atlūgumu, jo ja pats nepārzin sava darba pienākumus, tad par ko šiem algu vēl maksāt. šie sadusmojās, par nepieklājīgu attieksmi sāka hujārīt (es atvainojos), es šiem saku, nu tad lai sūdz mani tiesā vai ved uz policiju bet es nemaksāšu šie kaut lai pakarās. kamēŗ tur bļaustījāmies, pienāca mana pietura, izkāpu āra, pasūtīju *sūdot*, jo ej pierādi ka tramvajā biju. šie atrmeta ar roku un atsējās.

Tākā - ja vien pati nepārzināsi likumus jeb vēl stulbāk - tramvaja lietošanas noteikumus (vari sākt iekalt - tie parasti vagona priekšā acu līmenī vai biku augstāk pielīmēti), varēsi atdot šiem kaut savu godu, jo tām vecajām kraķēm un ne-jaunākiem kraķiem tak kaut kas darba atskaitēs jāraksta un kāda kapeika jāparāda, ka iekasējuši sodos, lai redz, ka strādājuši - bet tā visā visumā, tie noteikumi un sodu kārtība šiem tāda diezgan interpretējama šķiet. piem - cits prasa 2LS a cits ja sāc runāt preti - prasa jau 5us un saplēš kartiņu (arī to es kā uzticīga tramvaja izmantotāja, esmu redzējusi).

varēji jau šos vēl ari pa*irsināt (atvainojos par šīvakara rupjību uzplūdumu) - pēc lūguma izkāpt (nu tā šie parasti dara, ja redz, ka neko nevar sarunāt un ka runā pretī) - iebāzt to kartiņu kabatā un pateikt, lai ņem un pierāda, ka tramvajā biji un ka kartiņu rādīji (nu pēc ilgāka un bezcerīgaka strīda šie moska piekātos un sodītu tik it kā par braukšanu bez biļetes). bet vispār - dīvaina viņiem ta sodu maksašanas kārtība - braucu reiz ar vienu pazīstamu skuķeni tramī un šo pieķēra, prasa 2 ls, šī saka, ka šai nav, un saka, lai izraksta kaut kādu papīru, ko pēc tam kaut kur apmaksās, a šie skaidri un gaiši pateica, ka tā nenotiekot un ka jāmaksa ir uz vietas, nu ok - druška šai to dvoiku aizsita, bet jautajums palika aktuāls - ja jau jāmaksā uz vietas bet naudas cilvēkam nav, tad ko nu - bikses jāvelk nost vai jāmēģina iesmēret telefons vai jāmaksā baudā? diez kas nav....

Atbildēt