smadzeņu dominante

« previous entry | next entry »
Okt. 1., 2007 | 10:34 am
posted by: merrick in pajautaa

Lūgums atsaukties tos, kas ir mācījušies/ interesējas par tēmu smadzeņu dominante. Tā kā neesmu ne mediķe, ne psiholoģe, īsti neizprotu līdz galam šo tēmu. Cik esmu dzirdējusi, smadzeņu dominante nosaka to, kā cilvēks uztver, redz, visas lietas- piemēram, tas nosaka to, ka divi cilvēki vienu lietu var pavisam dažādi redzēt, par ko cilvēki uztrauksies utt. + cik saprotu, tas nosaka arī kaut kādus tabu, ierobežojumus, ko cilvēks nekad nedarīs. Vai tā ir? Varbūt kāds kaut cik īsi var man paskaidrot, kas tas īsti ir un nosaukt kādu piemēru? Meklējot internetā, atrod kaut ko ne par tēmu, smadzeņu puslodēm, bet ne īsti to, ko man vajag. Jau iepriekš paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {2}

viņa

from: [info]_serpentine_
date: Okt. 1., 2007 - 05:19 pm
#

nu cik nu es par to ssprotu, tad smadzeņu puslodes tieši ir par tēmu. t.i. kura puslode ir dominējošā, kādās jomās cilvēks talantīgāks utt. zinu, ka par to informācija ir dažādās saskarsmei veltītās grāmatās. iespējams arī ētikai.

Atbildēt


Lacy F

from: [info]panacea
date: Okt. 2., 2007 - 12:29 am
#

okēj, teu vajag mediķa viedokli. sāksim ar to, ka iet runa par neiroloģiju nevis psiholoģiju. smadzenes ir sarežģītas, savstarpēji puslodes ir ļoti saistītas blā blā - varētu runāt stundām. bet es tev varu ieteikt vienu ļoti labu grāmatu - saucās manliekās neiroloģija, kkad sen padomjlaikos izdota, nav pārāk bieza. medicīnas bibliotēkā savulaik ņēmu. tā biblene ir uz šarlotes ielas, 1. slimnīcas teritorijā. tur ahujenna kruta viss bija uzrakstīts un patoloģiju apraksti atgādināja alisi brīnumzemē.

endžoi.

Atbildēt