pajautaa

kredīta procentu likmju maiņa

« previous entry | next entry »
Maijs. 15., 2007 | 03:40 pm
posted by: phoenix in pajautaa

Jūnijā paredzama RIGIBOR % likmes maiņa manam kredītam. LVL latos daudz. Kaut ko esmu dzirdējusi, ka Eiro esot izdevīgāk. Šajos apstākļos vēl stabilāk, ja ir nemainīgā procentu likme. Man ir vērts dotes uz banku un pāŗslēgt līgumu uz nemainīgo ikmēneša maksājumu? banka man ļaus?
Tie, kas par to sīkāk zin un ir saistīti, - ir man vērts mainīt kaut ko?
ā, man Aizkraukles banka.
un - cik sarežģīti būtu pat banku nomainīt (ja nu tā ir izdebvīgāk?)?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {39}

from: [info]andzha
date: Maijs. 15., 2007 - 04:14 pm
#

Pastāsti, lūdzu, ko var darīt, ja mašīna ir līzingā nevis kredītā? Vnk pēc pēdējā pārrēķina man par 20 Ls ikmēneša maksājums uzleca, kas ir pietiekami skarbi :(. Līzingu arī var pārvest uz EUR?
P.S. Vai tad lata devalvācija vispār is iespējama, ja jau tas ir piesiets Eiropas patērētāju grozam?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikii
date: Maijs. 15., 2007 - 04:19 pm
#

par līzingu precīzi pateikt nevaru, bet gan jau var - tā pati pārkreditēšana vien sanaks, vienīgi var kaut ko čakarēties ar pārkreditējuma vērtību atkarībā no auto vecuma, teorētiskās atlikušās vērtības. bet neesmu kredītspeciālists, nevaru perfekti pateikt. taču piezvanot uz attiecīgo banku vai konkurējošām gan jau izskaidros.
devalvācija ir iespējama, jo tas ir LB lēmums (jo kursu/piesaisti EUR nosak LB) nosaka LB. taču LB saka, ka neko nedevalvēs. ko tu tieši domāji par piesiešanu eiropas patērētāju grozam?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]andzha
date: Maijs. 17., 2007 - 12:29 pm
#

Ar piesiešanu Eiropas patērētāju grozam es biju domājis, ka EUR svārstības ietekmē statistiskā patērētāja viena mēneša iepirkuma groza izmaksas. Tā kā lats ir piesiets eur, tad arī automātiski piesiets tam grozam
Bet es pieļauju iespēju, ka es pilnīgi neko nesaprotu un šobrīd murgoju :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikii
date: Maijs. 17., 2007 - 12:38 pm
#

hmmm, es laikam arī tā īsti nesaprotu ;)
zinu tikai otru pusi - lats ir saistīts pie aur ar +/-1% koridoru. eiropa pat pieļauj lielāku svārstīšanos pirms iestāšanās eirozonā. lata vērtība pret eiro var mainīties, ja notiek kāda ūberliela šmuce un visi pārdod savus latus, bet tad ir jāpiedalās gan tautai, gan komercbankām. pagaidām lielas spekulācijas pret latu nevar uztaisīt, jo latu krājumi atrodas iekšzemē, pie cilvēkiem un komercenēs un ne vieni, ne otri īsti nevar nopelnīt uz lata devalvāciju, tāpēc nav motivācijas sadarboties ar spekulantiem. bankām pat vajadzētu būt ieinteresētām sargāt latu, lai saglabātu savus peļņas rādītājus un nezaudētu ienākumus no kredītiem latvijā. es pieļauju, ka lata izvirzīšanās nozīmīgi ārā no +/- 1% koridora ir samērā neiespējama, ja sistēma darbosies.bet .. risks ir vienmēr

Atbildēt | Iepriekšējais