« previous entry | next entry »
Apr. 8., 2007 | 12:29 am
posted by: zuzanna in pajautaa

Cik minūtes jāvāra vistas olas, lai tās būtu cieti vārītas? Un kāds ir pareizs tehnoloģiskais process - vai olas katliņā liek jau ūdenī, kurš vārās?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

jolka

from: [info]jolka
date: Apr. 8., 2007 - 12:32 am
#

jaavaara no taa briizja, kad uuzdens uzvaariijies veel vismaz 10 min...var bikinj veel ilgaak... un olas jaaliek jau aukstaa...un liidz uzvaariishanaas briidim uz mazas uguns, lai nesapliist...:)

Atbildēt


*

from: [info]inese_tk
date: Apr. 8., 2007 - 01:01 am
#

pie tā ūdens pieber sāli
tas būs nevis sāļums olai
bet mazāka varbūtība ka iesprāgs čaumala vāroties

Atbildēt


from: [info]mikstmiesis
date: Apr. 8., 2007 - 09:35 am
#

tam lai ola neplīstu ir daudz metoži (gan sāls pievienošana ūdenim, gan ieduršana ar adatu u.c.), bet tā kā mūsdienās olas parasti tiek ņemtas ārā no ledusskapja, tad pŗātīgāk likt auksta ūdenī un tad vārīt. cieti novārītas būs aptuveni 7 min. pēc brīža, kad sāk vārīties ūdens. ja vāra Lieldienu olu kautiņiem, tad gan vajag pavārīt vismaz 10 min.

Atbildēt


viuks

from: [info]viuks
date: Apr. 8., 2007 - 09:43 am
#

Ne mazāk kā 10min no vārīšanās brīža. Krāsojot - 20min.

Atbildēt