vīns

« previous entry | next entry »
Apr. 3., 2007 | 08:24 pm
posted by: marga in pajautaa

varat ieteikt kādu saldu vīna marku? (normālas cenas, liidz apm. ls 5? un ja var tad arī valsti)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {30}

zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Apr. 3., 2007 - 08:26 pm
#

No tiem, kas nav pavisam šķebīgi, Riesling, Vācija, desertvīns. Sauternes - Francija. Abi baltie.

Atbildēt | Diskusija


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Apr. 3., 2007 - 08:42 pm
#

Jāatzīst gan, vienus pašus tos vīnus neesmu dzērusi, tikai kopā ar pieskaņotu ēdienu, bez ēdiena, iespējams, apšķebinātu gan.

Atbildēt | Iepriekšējais


primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 4., 2007 - 11:39 pm
#

Sauternes Tu pa pieci lati nedabūsi!!! i labu riesling ne... Un Sauternes skaitās viens no labākajiem desertvīniem, nu nav šķebīgs!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Apr. 5., 2007 - 01:24 am
#

Par 5 ls nedabūsi gan. Par to šķebīgumu - subjektīvi - mani šķebina gan. "Skaitīšanās" vēl neko nenozīmē:)

Atbildēt | Iepriekšējais


cebroff

from: [info]cebroff
date: Apr. 3., 2007 - 08:28 pm
#

cik salda?
garšīgs ir Lambusko Itāļu, nedaudz dzirkstošs ~3 Ls, jādzer auksts. (tāds pussalds)

Atbildēt | Diskusija


cebroff

from: [info]cebroff
date: Apr. 3., 2007 - 08:29 pm
#

ar spilgti rozā etiķeti

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]marga
date: Apr. 3., 2007 - 08:30 pm
#

tik salds, lai nav tā ka var iztempt visu pudeli kā limonādi - diezgan saldss

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


cebroff

from: [info]cebroff
date: Apr. 3., 2007 - 08:35 pm
#

nē, šo var iztempt kā limonādi.
tos sīrupiņus var pameklēt apakšējos plauktos. Ja grib labu sīrupiņu - tad var skatīties uz Portugāļu pusi, kur uz etiķetes ir rakstīts PORT..
Galvenais neņemt PORT, kas nav no Portugāles.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]marga
date: Apr. 3., 2007 - 08:38 pm
#

paldies par padomu. šodien iegāju stokmana vinos un ne bū ne bē. un varbūt zini kādu recepti, kā absintu padarīt "maigāku" un "vieglāku"??

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


cebroff

from: [info]cebroff
date: Apr. 3., 2007 - 08:42 pm
#

Nu klasiski absintu dzer uz pusēm ar svaigi spiestu citronu sulu, bet tas ir baigā bomba - tā ka acis atsprāgst vaļā. Vēl iet diezgan labi ar enerdžaizeri kopā. bet ja grib longdrinku - tad ar russian schwepēm vai bitter lemon schwepēm.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


cebroff

from: [info]cebroff
date: Apr. 3., 2007 - 08:45 pm
#

ledusledusledus

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


cebroff

from: [info]cebroff
date: Apr. 3., 2007 - 08:47 pm
#

un protams ar absintu forši spēlēties, pašu dedzināt, cukuru dedzināt.
dedzināt un dzert, dzert un dedzināt
faijēēēr! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]marga
date: Apr. 3., 2007 - 08:49 pm
#

es zinu tikai 1 recepti, kuru reiz ar draugiem pameginajam - absints ar šampi puse uz pusi...saucaas "nāve pēcpusdienā" :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


cebroff

from: [info]cebroff
date: Apr. 3., 2007 - 08:53 pm
#

ō - jā
viens jaunais gads šitā beidzās maniem draugiem pusstundas laikā: Vana tallin & šampānietis. Mēs, kas nedzērām palikām kā tādi bārenīši vieni pie ugunskura mīņājamies. Pārējie 16 gab. gulēja kur pagadās

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]marga
date: Apr. 3., 2007 - 08:59 pm
#

kko jaukt ar šampānieti ir nāves smaka

Atbildēt | Iepriekšējais


cebroff

from: [info]cebroff
date: Apr. 3., 2007 - 08:51 pm
#

ā zin kā mēs ar draudzeni nesen spēlējāmies (ja gribās tos saldos dzērienus un lēnām):
samet lielā glāzē sasmalcinātu ledu (gaļas klapējamais): samet pa virsu dažādus augļus - tad ~ 70 g Martini Rosso un 150 šampi.
:)

Atbildēt | Iepriekšējais


primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 4., 2007 - 11:39 pm
#

tas ir putojošais, vispār skaitās dzirkštošais vīns!

Atbildēt | Iepriekšējais


agressor

from: [info]agressor
date: Apr. 3., 2007 - 09:07 pm
#

chablis, mlje!

Atbildēt | Diskusija


agressor

from: [info]agressor
date: Apr. 3., 2007 - 09:34 pm
#

ā saldu. sorry

Atbildēt | Iepriekšējais


primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 4., 2007 - 11:41 pm
#

chablis ir supersauss vīnis!!!! aii

Atbildēt | Iepriekšējais


Lacy F

from: [info]panacea
date: Apr. 3., 2007 - 09:17 pm
#

nu bet ķiršu kagōrs. ritīgi labs. un maksā 1,50. ja kauns no draugiem, ka dzer kko tik lētu, var jau vnk pārliet citā (dārgāka) vīna pudelē un dzert uz nebēdu !

Atbildēt | Diskusija


from: [info]marga
date: Apr. 3., 2007 - 09:21 pm
#

kagoru visi jau dzerusi, vajag kko tadu, kas nav baudiits

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Apr. 3., 2007 - 09:38 pm
#

sarkanu vai baltu?
Kalifornijas gaishie ir pukjaini, viegli un saldeni...
Austraalju Chardonay arii gana gaisiigs un ar saldu piesitienu...
skaties 2004 gada viinus - tai gadaa labas razhas bijushas...

Atbildēt | Diskusija


primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 4., 2007 - 11:42 pm
#

jopcik, desertvīniem ir citi labi ražās gadi neka sausajiem vīniem, tāpat arī dzirkstošajiem un šampaniešiem.. nevar visiem vīnogu dzērniemiem piedēvēt vienu labu gadu!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Apr. 5., 2007 - 01:52 am
#

KUR "jopcik" jautaajumaa ir noraadiits, ka tiek mekleets desertviins, KUR ir noraadiits, ka meklee baltu, rosee, sarkanu vai dzirkstoshu???
tiek luugti ieteikumi saldam viinam - ij kas nu kuram ir "salds" :P

es ieteicu baltviinus, ij viss...
-
/na tipiski - galvenais "izstiept gaisaa divus pirkstus" un nospljaujoties lepni nokviekt "iiii juus pamulkjiishi" :) pfe :(/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 5., 2007 - 09:48 am
#

uz Taviem jautājiem "kur, kur?" Kur esmu izstiepusi duvus pirkstus gaisā un nosaukusi visus par pamuļķīšiem. Un tipisks Chardonnay nevienam nebūs salds, un te vairs nav jautājums par "katrs uztver savādāk" viņš vnk nav! ja nezini, tad neblamējies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Apr. 5., 2007 - 10:19 am
#

:)))
/tev kaut kas ar garshas kaarpinjaam nav kaartiibaa... - vai arii "saldu" /ko es starp citu neteicu - es mineeju "saldens"/ mees uztveram dazhaadi.../
-
Jaukas Lieldienas veel un neesi tik negatiiva, mosh viss nedaudz saldaaks raadiisies! :P

Atbildēt | Iepriekšējais


murks

from: [info]murks
date: Apr. 6., 2007 - 11:44 am
#

ja man chardonnay ir salds, tad es neeksistēju?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 6., 2007 - 09:56 pm
#

pirmais veids kā noteikt vai cilvēks kaut ko sajēdz vīnos.. Te vairs nav runa par to, ka katram garšas kārpiņas ir savādākas.. nu tad paņem un nogaršo kaut vai chably un pasaki, ka viņš ir salds!!!!! tas ir tāpat kā iespītēties, ēst sāli saujām un teikt, ka viņš ir rūgts, nevis sāļš!

Atbildēt | Iepriekšējais


primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 4., 2007 - 11:43 pm
#

lēts un labs, kas smaržos pēc ziediem ir baltvīns gewurtstraminer, šķiet tāda bija tā vīnoga, it kā vācu vīnoga, bet vīns ražots Francijā, Alsasa.. maksās ap seši Ls tāda gara pudele, baltvīns!

Atbildēt