pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 9., 2006 | 03:39 pm
posted by: xoox in pajautaa

No dārza dots:
* Ērkšķogas sarkanās
* Ķirši
* Plūmes lielās zilās
* Upenes

Jautājums: vai šīs ogas var izmantot boles pagatavošanai un kā īsti to gatavo? Ko vēl varētu uztaisīt no šīm ogām + alkoholiskie dzērieni (šampis, sidrs...)?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

Augļu bole.

from: [info]valium
date: Aug. 9., 2006 - 04:55 pm
#

Sangria.
4-6 porcijām:
2 apelsīni, 1 citrons, 1-2 bumbieri, 2 persiki, 200 g ķiršu, 2-3 plūmes,, 1l skābāka sarkanvīna, 1/2 kanēļa standziņas, sarīvēta 1/2 apelsīna miziņas, sarīvēta 1/2 citrona miziņas, 1 tējkarote cukura, 1/8 konjaka, 1/4 l sodas ūdens, ledus.

Augļus nomizo un sagriež gabaliņos, ķiršiem izņem kauliņus. Visu liek krūzē vai boles bļodā un pārlej ar sarkanvīnu. Pievieno kanēļa standziņu, aplesīna, citrona miziņas un atstāj vienu stundu. Pēc vēlēšanās pieliek cukuru, pielej konjaku, aplaista ar ledus aukstu sodas ūdeni un ieber ledus gabaliņus.

Atbildēt