par un ap ģitārām

« previous entry | next entry »
Jun. 9., 2006 | 07:35 pm
posted by: bohemia in pajautaa

Tā kā varētu nopirkt un beidzot likt lietā savas mūzikas skolas zināšanas. Tikai - nu gluži ģitāru nemācījos (pat tuvumā nestāv). Nu tad vēlos uzzināt - kāda būtu gana laba ģitāriņa esam tādam iesācējam kā es? Firmas, stīgas, lielums, veids? Da jebkas - jo nu tiešām neko nezinu!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

Lacy F

from: [info]panacea
date: Jun. 8., 2006 - 08:21 pm
#

nu. nepērc zem 100 ls. nav vērts. ja tu tiešām tā nopietni taisies pirkt varu tev mēģināt sarunāt kaut ko ar muraveju (ja tu zini kas viš tāds ir), ka vai nu kādu lietoto tev sameklē vai arī iekš veikala rondō iedod atlaidi.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]bohemia
date: Jun. 8., 2006 - 08:56 pm
#

nlēnāk, lēnāk. Sāksim ar Muraveju? Kas tas tāds?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Jun. 10., 2006 - 12:18 am
#

nu muravejs būtībā ir 1 no labākajiem basistiem latvijā un visi viņu zin. tā kā pie viņa pāris gadus gāju mācīties, tad varu teikt arī ka cilvēks labs :D

bet nu izpalīdzēs arī ar giču. parasto.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]po
date: Jun. 9., 2006 - 07:44 am
#

Man ir cita versija - iesācējs ir iesācējs, vēl neko nesaprot un nevar zināt, cik ilgi viņš darīs to, ko ir iesācis. Respektīvi - pērc lētu ģitāru (bet ne sūdu - lai nav tā, ka tas instruments nav spēlējams, bet tev liekas, ka tu neko neproti). Pirmkārt jau - ir akustiskās un ģitāras (lai neminētu visas pārējās - pusakustikas, hawaii u.c.). Parasti jau sāk ar akustisko. Es teiktu - pērc lietotu - uzreiz par vismaz trešdaļu lētāk. Bet, ja nauda nav problēma, ej uz veikalu. Rondo nav labākā izvēle, vismaz iesācējam, domāju, ka toč ne. Cenas augstas un viskā tā. Ej uz Latviešu Biedrības namu vai Upīša pasāžu uz Marijas ielas. Sākumam pilnīgi pietiekoši būs ar akustisko giču par 60 ls veikalā vai pat par 40 ls (spanish-īgās ar neilona stīgām, plato grifu... tas pat varētu sākumā būt labāk - daudz vieglāk sākumā, kamēr pirksti nav tik "smalki", trāpīt uz stīgām :p).
Ja gribi elektrisko - nu vari skatīties uz lietotām par latiem 60-80. Nekas kruts nebūs, bet tā kā skaņa visticamāk tev nav pārāk būtiska, tad tīri, tāteikt, fizika jau tai gičai būs ok! Tik skaties, lai grifs ir taisns (nav saliecies, savērpies), lai visas stīgas skan uz visām ladām. Neko daudz vairāk nav jēgas tev rekomendēt - skaņu tu nevarēsi visticamāk vēl izvērtēt un tā.
Galvenais, atceries, ka izskatam nav nozīmes.

Atbildēt | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Jun. 10., 2006 - 12:20 am
#

visam piekrītu, bet ar man domāt, ka pašā sākumā giču vajag no kāda aizņemties, pirms mesties viņu pirkt un tad izvērtēt vai spēlēs vai nē.

un ja spēlēs, tad tomēr liekās, ka zem 100 naudiņām nav īsti vērts.

Atbildēt | Iepriekšējais