Sēņu audzētājiem! Cikcukur jūs liekat?
« previous entry | next entry »
Feb. 15., 2022 | 11:32 am
posted by: lavendera in pajautaa
Es sāku ar 200 gramiem uz trīslitru burku (tējas sēnei), bet man liekas, ka tas ir drusku par saldu. Pēdējo burku ietaisīju pēc Toomas receptes - ēdamkarote uz litru, tā savukārt negaršo ne pēc kā un burbulīšu arī nav. Ir kāds pārbaudīts zelta vidusceļš un slepenas ideālās receptes?
Ir audzētāji, kas atjauc ar kaut kādiem sīrupiem un kādu laiku turpina glabāt ledusskapī, pamēģināju, neredzu efektu. Ir pieredze?
Es audzēju vienkārši tāpēc, ka man garšo kombuča. Ja te kāds noņemas ar citām burku sēnēm, arī laipni lūgti izteikties.
Ir audzētāji, kas atjauc ar kaut kādiem sīrupiem un kādu laiku turpina glabāt ledusskapī, pamēģināju, neredzu efektu. Ir pieredze?
Es audzēju vienkārši tāpēc, ka man garšo kombuča. Ja te kāds noņemas ar citām burku sēnēm, arī laipni lūgti izteikties.
from: iness
date: Feb. 15., 2022 - 06:26 pm
#
bet, man liekas, ka tas arī atkarīgs no skobija biezuma. un siltuma virtuvē, skapītī.
jo biezāks un ilgāk audzis pats, jo ātrāk saražo dzērienu.
jāsaka, ka es līdz otrajai raudzēšanai nemaz neesmu tikusi :D vīrs izdzer jau līdz tam.
neesmu iepirkusi arī tās otrās raudzēšanas pudeles - kuras ir vislabākās? gemosa?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: inese_tk
date: Feb. 15., 2022 - 07:31 pm
#
Šitādas https://images.app.goo.gl/DW3oiUnKiwFtt
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: iness
date: Feb. 16., 2022 - 12:32 pm
#
Tādām vajadzētu būt tajā alus veikalā, kas uz Dzirnavu ielas, Klusā centra galā, vai ne?
kāda tev recepte tai otrajai fermentācijai?
kādas garšas pievieno, kā?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: inese_tk
date: Feb. 16., 2022 - 10:36 pm
#
es tā diezgan brīvi tam pieeju. metu klāt viskaut ko, kas nu pie rokas. vasarā visādas svaigas ogas visādās kombinācijās (piemēram, klasiskā zemenes + rabarberi), ziemā sīrupus, ogas no saldētavas un arī vecas zaptes (vecas tādā ziņā, ka ir jau pāris gadus neapēstas un liekas, ka tuvākajā nākotnē arī netiks apēstas, bet protams nav ne pelējušas, ne skābušas). gandrīz vienmēr lieku klāt piparmētras - svaigas vai kaltētas. reizēm vēl kādu citu garšaugu vai tējaugu. vīgriezes, piemēram. visko var likt. ja ogas tādas skābā gala, tad piemetu arī drusku cukuru papildus klāt. ja gadījies pirmajā fermentācijā drusku pārturēt un tāds paskābs palicis, tad vnk atšķaidu ar ūdeni. nu tā kaut kā.
par pudelēm runāot, man vispār ir viena tāda ekstra liela, tumšā stikla, ar platāku kakliņu, nekā parastājām. tā ir izcili laba, jo tur vieglāk samest iekšā tās ogas utt., bet kaut kā neatrodu bildi internetā. zinu, ka kādreiz tādā varēja nopirkt izlejamo alu līdzņemšanai Lidiņā, bet es pati nepirku, man draudzene atdeva.
Atbildēt | Iepriekšējais