pajautaa

Dzīve nerīgā

« previous entry | next entry »
Dec. 2., 2021 | 04:18 am
posted by: skafandrs in pajautaa

Čau, cibiņi!
Te kāds varbūt var padalīties pieredzē, kā ir ar maziem bērniem pārcelties uz dzīvi citā pilsētā, ja darbi paliek turpat Rīgā? Darbi gan tādi, kas mūsdienās mierīgi darāmi arī attālināti, bet tas var mainīties.
Man vienmēr gribējies prom no Rīgas, bet tagad, kad ir iespēja un apsveram dzīvi Ogrē, sāku raustīties - ja nu nebūs ērti un kasturvēl.
Pastāstiet, kā jums ir gājis ar Rīgas pamešanu!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 2., 2021 - 10:26 am
#

Es vairāk kā 10 gadus dzīvoju Ogrē, strādāju Rīgā (bet man darbs lielu daļu gada saistīts ar braukāšanu apkārt, varu strādāt arī attālināti, ko pašlaik daru).
Manā izpratnē Ogre ir tāda Rīgas priekšpilsēta satiksmes ziņā, jo ar vilcienu 40-45 min līdz centram, ar auto atkarībā no sastrēgumiem, līdz Klusajam centram man 45min-stunda. Uz vietas te ir daudz infrastruktūras bērniem (sports, mākslas skola, skeitparki, Zilie kalni, rotaļlaukumi, baseins), arī pieaugušajiem nav tā, ka nekā nebūtu (Kultūras centrā ir koncerti, teātri, daudz ko darīt dabā).

Ar b/d ir tā, ka vairums tiek no 3 gadiem, jo ir rindas; ja pārcelsieties, tad var gadīties, ka jāgaida ilgāk. Bet ir arī kaut kādi privātie un mājdārziņi. Skolas ir divas (1.vsk un ģimnāzija), ģimnāzijai ceļ jaunu ēku un sporta halli. Par kvalitāti nemāku teikt, vecākais tikai nākamgad 1. klasē ies, sūtīsim uz 1.vsk., kur vairums dārziņa biedru ies. Ja abi vecāki strādā Rīgā, tad jāsaprot, kāds būs bērnu menedžments vakarā, lai līdz 18 no dārziņa paņemtu (un kas būs, kad sāksies skola). Attālinātais darbs šo labi risina, protams.

Nezinu, cik jūs esat skatījušies iespējamās dzīvesvietas un vai pirkt vai īrēt, bet vispār ar tirgu ir švaki un cenas augstas abās kategorijās. Kaut ko atrast var, bet ir jāsēž ss ilgu laiku, kamēr patrāpās labi piedāvājumi. Lielākoties būs zemes vai mājas dārziņu rajonos, kuri ir tālu no centra un kur zemes gabali maziņi. Ja tas nebiedē, tad izvēle ir. Bet mēs tur neskatījāmies, jo tad praktiski visu laiku jābrauc ar auto, gribējās vietu, kur stacija un centrs ir kājāmejamā attālumā (pašlaik dzīvojam dzīvoklī tuvu stacijai, bet nopirkām zemi mājas būvniecībai).

Atbildēt | Diskusija


skafandrs

from: [info]skafandrs
date: Dec. 2., 2021 - 08:23 pm
#

Paldies, ļoti izsmeļoši un iedrošinoši! Mums ļoti iepatikās viena māja Jaunogrē, kur līdz bērnudārziem ir pārsvarā ap 3km, kas nav nemaz dramatiski tālāk kā mums tagad Rīgā; visādi smuki laukumiņi un pastaigu vietas būtu pat tuvāk. Bet, jā, droši vien reizes, kad jābrauc uz darbu klātienē, būs jāplāno uz maiņām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 3., 2021 - 12:28 pm
#

Zaļajā ielā? :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


skafandrs

from: [info]skafandrs
date: Dec. 3., 2021 - 03:06 pm
#

Nē. Tur ir kaut kas interesants?

Atbildēt | Iepriekšējais


skafandrs

from: [info]skafandrs
date: Dec. 2., 2021 - 10:51 pm
#

Starp citu, kā Ogrē ar ģimenes ārstiem un vispār veselības aprūpes pieejamību?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 3., 2021 - 12:30 pm
#

Ir daudzi ĢĀ, bet ne visi ņem jaunus pacientus, jāskatās, kas pienākas pēc teritorijas, kaut kur varēja sagūglēt. Man patīk, ka slimnīca ir tāda maza un pieejama, esam šad tad ar kaut kādiem sīkumiem nakts laikā vienkārši gājuši uz uzņemšanu. Ir arī visādi citādi noderīgi veselības pakalpojumi un speciālisti, ja ne Ogrē, tad Ikšķilē vai Salaspilī var dabūt.

Atbildēt | Iepriekšējais