pajautaa

Mājas barista

« previous entry | next entry »
Jul. 19., 2021 | 11:00 am
posted by: aai in pajautaa

Sveiki,
Ir te kāds/-a vietējais(-ā) barista, kas varētu iedot praktiskus padomus mājas kafijas pagatavošanai (lasi: uzlabošanai)?
Ievadam: kafija (t.i. tās pagatavošana) man vienkārši ir patīkama rīta rutīna, resp., neesmu caffeine junkie, kam vajag perfect espresso, bet tomēr besī, ja katru rītu tā kafija garšo savādāk.
Jau kādu labu laiku izmantoju Beem "pour over": https://shop.beem.de/shop/kaffee/klassisch-manuell/pour-over/beem-pour-over-kaffeekaraffe-mit-permanentfilter-6-tassen-3-teilig
(līdzīgs klasiskajam Chemex, vienīgi tam ir smalkais metāla sietiņš)
Pupiņas ikrītu maļu lētā gala pulsējošās dzirnaviņās, kas, protams, nozīmē, ka maluma smalkumam nav konsistences - gan paša maluma ietvaros, gan starp malumiem.
Tad arī sveru un pie apliešanas skatos, lai ratio ir kkas starp 1:15 un 1:17.

Ir kādi ieteikumi - investēt normālās dzirnaviņās ar regulējamu maluma smalkumu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

grizzly_bear

from: [info]grizzly_bear
date: Jul. 19., 2021 - 11:39 am
#

Nu ja, es tieši pa pandēmijas mājās sēdēšanas kulmināciju pie viņa arī piesūcos un noskatījos, šķiet, pilnīgi visu.

Bet jāatzīst, ka es ar visiem svariem un dzirnavām līdz izcilam pour over tā arī vēl neesmu ticis (V60). Tas ir sarežģītāk, nekā man šķita.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


reliģiskais moments

from: [info]de_profundis
date: Jul. 19., 2021 - 06:27 pm
#

manai gaimei japāņu filtrs stipri ieliek V60 un tml., esmu apmierināta gandrīz katru reizi (kafiju palūdzu samalt jau pārdevējiem)

Atbildēt | Iepriekšējais