pajautaa

Mājāžiem jautājums

« previous entry | next entry »
Maijs. 23., 2021 | 10:46 pm
posted by: kaukau in pajautaa

Indukcijas vai citu plīti? Šobrīd esmu saklausījusies indukcijas plusus, bet vai ir kāds reāls mīnuss, izņemot paklājiņus parastajiem katliem?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Maijs. 24., 2021 - 12:32 pm
#

Manuprāt, mīnusu ir gana daudz.
1. Ultraskaņa, turklāt jo spēcīgāk kurina, jo stiprāka skaņa. Plītīm ar labu izolāciju īpaši dzirdama nav, bet galīgi noslēpt to vienalga nesanāk.
2. Tās plītis ir slidenas. Nopietni, ļoti bail ka noslīd katls. Var būt ka kādiem ražotājiem ir abrazīva virsma, man nav gadījies redzēt.
3. Jādomā par pannu/kastroļu izvēli. Sākumā liekas, ka nekas traks nav, bet beigās izrādās, ka ir tik daudz visa kā, ko gribētos lietot, bet uz indukcijas plīts nestrādā. Piemēram, alumīnija galešu pannas.
4. Tas nu laikam kā kuram, bet, manuprāt, temperatūras nomaiņa nav pietiekami strauja un ir grūti saprotama. Kā papildus mīnusu varētu minēt to, ka maksimālā temperatūra nav pietiekami karsta, bet tas ir atkarīgs no pašas plīts. Jaudīgajām tās problēmas, laikam, nav.

Salīdzinot ar gāzi no plusiem ir tikai tas, ka nav gāzes smakas un nosēdumu. Bet nu, vienalga labāk par elektrisko plīti.

Atbildēt | Diskusija


J. S. Badger

from: [info]217
date: Maijs. 24., 2021 - 07:49 pm
#

par 2. - mums, piemēram, ir apkārt visai plītij tāda ka maliņa, kas neļautu noslīdēt, bet arī neesmu baigi novērojusi, ka kkas slīdētu

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]xena
date: Maijs. 24., 2021 - 10:21 pm
#

piekrītu visam minētajam!
Un tomēr aizvien labāka kā man bija iepriekšējā (ar reljefo akmens? riņķi uz elektrības.
Gāzei vēl mīnuss salīdzinoši nelielā, bet tomēr - bīstamība negadījumiem un veselībai.

Atbildēt | Iepriekšējais