Karjeras izvēle/mainīšana

« previous entry | next entry »
Maijs. 8., 2020 | 06:58 pm
posted by: p_petersons in pajautaa

Ļ. cien. cibiņi, kuriem neriebjas savs darbs!

Kā izvēlējāties šo darbu? Kā sapratāt, ka tas ir priekš jums? Kā atradāt?

Extra interesanti būtu dzirdēt no ļaudīm, kas mainīja darbības jomu pieaugušā vecumā.

Ja ir kādi ieteikumi par piemērota darba atrašanu/izvēli ap 30 un vairāk, arī ļoti interesē.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

indulgence

from: [info]indulgence
date: Maijs. 18., 2020 - 09:58 am
#

Visu mūžu pavadīju reklāmā un poligrāfijā. Pēdējos gados bija pārņēmusi pamatīga vilšanās nozarē. Pietrūka intelektuālisma kolēģos, kaitināja piespiedu piemērošanās klientu gaumei, apbēdināja tas, ka principā viss darbs pa tukšo (vari nedēļām negulēt, vinnēt piču, izveidot kampaņu, tak jau pēc brīža viss tavs darbs tiek noplēsts no skatlogiem un aiziet miskastē – nāk jauna kampaņa).

Nu un tad nāca grūdiens no malas: laulene ieteica sakravāt čemodānus, savukārt no vēstures skolotāju biedrības piezvanīja un vaicāja, vai nevēlos iet par skolotāju (man ir Mg.hist, grāds, taču ne mazāko iespēju realizēties zinātnē – specializācija studijās bija Centrālāzijas viduslaiki, savukārt Latvijas akadēmiskā vide ir šauri orientēta uz novadpētniecību).

Tā padomāju: bērni izauguši, par ģimeni vairs nav jārupējas, varētu ar harleju braukt uz Himalajiem, vai ar jahtu apkārt pasaulei, tb pievērsties pirmspensijas vecuma nodarbēm. Harlejs par dārgu, jahta sapuvusi - aizgāju uz skolu. Dauzamies ar sīčiem, šķiet, es viņiem tīri labi patīku, un man ar viņiem interesanti. Tā nu jau otro gadu esmu vēstures skolotājs. Pagaidām ļoti patīk.

Atbildēt