pajautaa

Ir kaut kā jāpārstāj rīt

« previous entry | next entry »
Aug. 17., 2019 | 09:01 pm
posted by: antijahve in pajautaa

Sveiki.
Meklēju izmisīgi palīdzību kompulsīvās pārēšanās ārstēšanai. Eju pie psihoterapeita, bet nav progresa, iespējams, ka vajadzīgs speciālists ar dziļāku specializāciju, varbūt kādam ir ieteikumi un pieredze? Liekas, ka visjēdzīgākais būtu sevi ielikt kaut kādā rehab facility tipa iestādē, bet google saka, ka LV šādu pakalpojumu nepiedāvā.
Ar šo cīnos jau kādus 10 gadus un slīkstu arvien dziļākā depresijā. Ļoti vēlos palīdzību, bet nezinu, kur lai viņu dabū, jo pati sev palīdzèt es pagaidām neesmu spējusi.

Paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

A

from: [info]klusums
date: Aug. 19., 2019 - 03:20 pm
#

Man nav ēšanas problēmas, ar citādiem depresijas uc simptomiem esmu daudz ar sevi strādājusi. Tas, ko es varu ieteikt no savas pieredzes - izmēģini visu. Ja liekas, ka ar terapeitu nav progresa, maini terapeitu asap. (Padoms neattiecas, ja terapeits izraisa spēcīgas emocijas, tur jāskatās individuāli ko tālāk.) Atrast īsto terapeitu bieži vien nav tik viegli. Un mani, godīgi sakot, mazliet erm.. izbrīna, ka nav iemācīti slikto emociju atpazīšanas un menedžmenta pamati, manuprāt, tas būtu sākums, lai var tālāk strādāt ar iemesliem dziļāk utt. Varbūt terapeits tev ir labs citos veidos utml, skaties, bet, manuprāt, jābūt mazītiņam aha, katrā reizē. Un lielais aha, kas mainīs dzīvi - aizmirsti. Jā, daudzi mazi aha, kas maina dzīvi pat nemanot, ļoti lēni un ar lielu darbi - pilnīgi noteikti. Ir arī lielāki aha, bet tas viss balstās uz maziem aha un atelpas brīžiem.

Vēl man liekas vērtīga un spēcīga psihoterapijas metode - Helingera izkārtojumi. Zinu, ka šobrīd aktīvi notiek viena grupa, kura ir krieviski. Diemžēl citas aktīvas grupas nezinu.

Vēlu veiksmi un izturību!

Atbildēt