pajautaa

Par meditēšanu

« previous entry | next entry »
Mar. 3., 2006 | 01:55 am
posted by: neziniitis in pajautaa

Esmu dzirdējusi, ka tas ir kruti un ka palīdzot sakārtot domas, nomierināties un vsp labi ietekmē. Vai kāds no jums piepraktizē meditēšanu? Un kā tas īsti ir? Njā, kas tas ir par zvēru un ko tas ziemā ēd?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

Jēzus līgava

from: [info]nenormaaliigaa
date: Mar. 3., 2006 - 01:59 pm
#

NU tad, ja tieshaam netici googlei un kraasu apljiem, varu ieteikt vienkaarshi mediteet, piem, uz sveciiti - apseedies eerti, obligaati ar taisnu muguru (ja nevari lotosa pozaa, tad uz koka kreesla (ne diivaanaa izgaazies) taisnu muguru 90 graadu lenkjii kaajas pie zemes - u know)seezhot, vairaakas minuutes kreeslaa (vai tumsaa, bet ne saules gaismaa) skaties sveces liesmaa. centies nedomaat ne par ko - vnk veero liesmu. ja ljoti gribas domaat, domaa par liesmu. Tad aizver acis un ievieto sveces liesmu ar ieksheejaas redzes paliizdiibu treshajaa acii (punkts aptuveni pusotru cm virs uzaciim galvas viduu). Un veero. nedomaa ne par ko citu - ljauj, lai sveciites liesma deg Tavaa galvaa. veero, vai juti siltumu, vai redzi kraasas - varbuut pat viiziju.

Ir daudz veidu. katram savs. labaak jau atrodi uzticamu skolotaaju, kas pats praktizee un galvenais - jaazina meerkjis - kaadeelj Tu veelies to dariit.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


neziniitis

from: [info]neziniitis
date: Mar. 3., 2006 - 02:08 pm
#

hmmm.... paldies...
un man labāk patīk lotosa poza (nu vismaz līdzīga, jo pēdas virspusē noturēt varu tik kāds 3 minūtes)

un protams, ka neticu tiem krāsu apļiem! tas bija kaut kas uz hipnozes un notrulināšanas paņēmiena pusi, bet es uzskatu, ka meditētēšana vairāk tā kā padara prātu skaidrāku, ne notrulina... (njā, un uz to pusi varētu būt arī mans mērķis)

Atbildēt | Iepriekšējais