pajautaa

Elektrības patēriņš

« previous entry | next entry »
Jun. 11., 2018 | 09:11 pm
posted by: kisswithafist in pajautaa

Sveiki, cibiņi,

cik jums mēnesī mājsaimniecībā aiziet kilovatstundas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {30}

Entitious

from: [info]unknown_entity
date: Jun. 12., 2018 - 08:26 am
#

mums ir ~250. El. plīts griežas vismaz 2h dienā, nereti cepeškrāsns. Vešmašīna katru otro dienu. Ziemā vēl siltā grīda pāris kvadrāti. Cipars, šķiet, ziemā.
A ja tā padomā - nav tak nekā cita, kam rīt normālā migā. teļuks LCD - 70W, kompis - 350-500W (atkarīgs no bitkoineriem), spuldzītes ekonomiskās, ledusskapis 50W šķiet (paņēmām visekonomiskāko). Vasarā vēl powertūļi periodiski - ripzāģis, slīpmašīna, urbis. Tie labi ja pāris h mēnesī totāli noēdot <10kWh. Visu ēd 2kW plīts un 2kW cepeškrāsns

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kemune

from: [info]kemune
date: Jun. 12., 2018 - 08:58 am
#

Ne jau jauda ir svarīga. Svarīgi ir jauda x laiks. Tāpēc, ja tev ir televizors, kurš visu dienu ieslēgts ar 70W, tas var būt salīdzināms pienesums ar 2kW plīti, kura strādā 2h diennaktī, attiecīgi tas būtu aptuveni ap 200W ekvivalents visas dienas garumā. Kompis gan normāli tik daudz netērē, ja vien cpu/gpu negriežas uz maksimumu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Entitious

from: [info]unknown_entity
date: Jun. 12., 2018 - 09:23 am
#

Zinu par patērēto jaudu :P
Modernie CPU ir robežās no 45-90W pie pilnas jaudas, mēs te nerunājam par Athlon XP vai ko tādu, kas mierīgi varēja kurināt savu pus kilovatu. GPU gan joprojām ir prasīgāki, bet arī modernie (10x sērija) jau patēriņu ir novilkuši krietni uz leju.
Vasarā nekā diža nav. Ziemā apgaismojums daudz ēd, LED spuldzīšu ielikšana uzreiz bija jūtama. Pat tvaika nosūcējā izrāvu kvēlspuldzes un saliku ledenes. Tomēr 60W nav 5W. Otra lieta, ko reāli jūt, ir tieši siltā grīda. Piecīti (naudās) mēnesī mierīgi noēd. Bet ērti.
Mums, pa lielam, nekas diži ilgi netiek kurināts - TV pāris stundas diennaktī, dators tikpat. Vasarā vispār pa mežu dzīvojamies, nekas netērējas :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

from: [info]kemune
date: Jun. 12., 2018 - 09:04 am
#

Krāsns gan ir noteikti lielāks vaininieks, tāpēc, ka tā parasti silst ap stundu nonstopā kurinot savus 2kW. Plīts diezgan ātri (minūšu laikā) sasniedz darba temperatūru un pēc tam tikai daļēji noslogo (slēgājoties on/off, piemēram). Kaut kāda zupas katla uzturēšana pie vārīšanās jau tik daudz nepatērē. Cita lieta, ka ūdens uzsildīšana kā tāda gan ir dārgs prieks.

Atbildēt | Iepriekšējais