pajautaa

alga noliktavas darbiniekam interneta veikalā

« previous entry | next entry »
Sep. 15., 2017 | 08:48 pm
posted by: mare_team in pajautaa

Dārgā sviesta ciba, kas zina visu un kam ar viskautko bijusi pieredze. Ir darba piedāvājums. Amats teiksim tā.. kancelejas preču bāzē vai tml. apstrādāt internetveikala pasūtījumus, salasīt, sagatavot sūtīšanai. pamatalga 500 eiro uz rokas pārbaudes laikā un 650 pēc tam, kas sastāda 1 procentu klāt no kopējā apgrozījuma, kas veikalam esot ap 15 000 mēnesī.tas izklausās ok, vai mani čakarē? jo pie stulbā jautājuma, kādu algu gribētu, minēju, ka 500 ir totāls minimums...un man ir aizdoma, ka kāds ir pieķēries šiem maniem vārdiem. cenšas izbraukt uz to, ka varu piesaistīt jaunus klientus, tad attiecīgi mana peļņa augs. man ir baža, ka darba apjoms būs tik liels, ka man atkal nebūs personīgās dzīves un būs tikai darbs, darbs, darbs. vēršos pie jums, jo nekad neesmu spējusi sevi adekvāti finansiāli novērtēt. iepriekšējā darbā man bija 3 amati vienā,-pārdevēja līdzīgā veikalā, administratore, jo tur bija arī paralēli nodarbības un viskautkas un, protams, apkopēja.:)) paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

ʾāliph

from: [info]alefs
date: Sep. 16., 2017 - 11:43 am
#

Darbinieka alga izriet no darbinieka reālā pienesuma uzņēmumam. Vari prasīt atbilstoši tam, ko dod pretī. Darba attiecību sākumā šādu precīzu datu, saprotams, nav, tāpēc der vadīties pēc nozares vidējā. Noskaidro, cik citur cilvēki ar tādu slodzi, atbildību un pienākumu apjomu saņem. Pēc tam, ja varēsi pamatot, ka Tavs pienesums ir augstāks nekā līdzīga vidējā darbinieka pienesums, varēsi arī argumentēt par algas izmaiņām.

Tā algas piesaiste kopējam apgrozījumam īsti nav saprotama kaut vai tāpēc, ka tu nez vai precīzi zināsi, kāds tad tas apgrozījums viņiem ir (ja vien nestrādā par grāmatvedi). Pati par sevi ideja — jo vairāk strādā, jo vairāk nopelni, ir ok, taču tad tam ir jāizriet tieši no tava snieguma, nevis no plašākiem apstākļiem, ko nevari ietekmēt (un to, kā veikalam katru mēnesi iet kopējos skaitļos, viens atsevišķs darbinieks, visticamāk, ietekmēt nudien nevar).

Atbildēt