pajautaa

« previous entry | next entry »
Jan. 25., 2017 | 09:02 pm
posted by: snauts in pajautaa

Cibas meitenes un sievietes lūdzu padalieties ar savu personīgo pieredzi, kur konkrēti savā dzīvē jūs esat sastapušās ar dzimumu nevienlīdzību, kas bijusi vērsta pret jums?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {71}

Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jan. 26., 2017 - 12:40 pm
#

Daudz kas ir noticis, daudz kas jau komentāros pieminēts, bet viena spilgta epizode ir no augstkolas laikiem, kad mums, pāris meitenēm, kas bija lielajā puišu barā (IT studijas), profers pateica "Zinu, ka meitenes te atnākušas tikai vīrus meklēt, tāpēc ar jums es nemuļļāšos." Vispār IT nozarē sivietēm ir interesanti, pat nevaru saskaitīt, cik reizes man ir jautāts "tiešām negribēji būt friziere vai skolotāja?" vai arī "tu jau programmēt neproti, vai ne?" vai arī "tev laikam dikti puiši patīk, ka šitajā nozarē strādā", nemaz nerunājot par kolēģu izbrīnu, ka protu tīkla vadus uztaisīt, zinu, kas ir Linux (wow, much surprise) un, ārprāts, varu kaut ko uzprogrammēt un tas pat strādā!!! Un tas izteikti ir Latvijā, skandināvu kolēģi (izņemot vienu) nekad nav likuši noprast, ka manam dzimumam ir nozīme darbā.

Atbildēt | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Jan. 26., 2017 - 01:39 pm
#

IT jomā profesijām dzimumsadalījums ir ļoti izteikts. Bet, jāsaka, ir progress, ja pirms 4 gadiem konferencēs vienīgās citas sievieškārtas pārstāves bija vieses no Somijas, tad tagad jau pa kādai parādās.

Atbildēt | Iepriekšējais