pajautaa

« previous entry | next entry »
Jan. 25., 2017 | 09:02 pm
posted by: snauts in pajautaa

Cibas meitenes un sievietes lūdzu padalieties ar savu personīgo pieredzi, kur konkrēti savā dzīvē jūs esat sastapušās ar dzimumu nevienlīdzību, kas bijusi vērsta pret jums?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {71}

marmara

from: [info]marmara
date: Jan. 26., 2017 - 09:22 am
#

Tāda ikdienas situācija: ceļa negadījums. Betona maisītājs pārkārtojās uz manu joslu un nepamanīja golfiņu un iebuktēja aizmugurējo spārnu. Šoferis jauks, uzreiz visu mēģinājām sakārtot utt, bet radās neskaidrības par zīmēm konkrētajā ceļa posmā. Nlolēmām izsaukt ceļa policiju, lai noskaidrotu, kura vaina. Aizskarošā daļa bija policijas atbraukšana. Skaidrojām viņiem, kāpēc saucām un kāda problēma, kad policista kungs nosmējās un noteica - meitēn, kad tu kārtoji tiesības? Tur tak viss skaidrs un gaišs, tev mož jāatkārto noteikumi un zīmes. Atkārtošu, ka runājām un saucām kopīgi ar ~50 gadīgu vīrieti, bet redz, zīmes nesaprotu tikai es.

Bet pa lielam tā bija pirmā tāda situācija.
Bet mana kursa biedrene ped.maģ. pētīja tēmu par dzimuma nevienlīdzību un stereotipiem dabaszinībās. Diskusijās ar skolotājām (sievietēm!) parādījās pat tādi teikumi kā - meitenes nav tik gudras, lai saprastu fiziku, puiši ir apķērīgāki un -- meitenēm jau labāk padodas humanitārās lietas.
O, tas atgādina, ka pamatskolā jau skolotāja izvēlējās 3 čaļus, kurus apmācīt uz matemātikas olimpiādi, kaut gan es biju gudrāka par vismaz 2 no viņiem.

Atbildēt | Diskusija


Scorpse

from: [info]scorpse
date: Jan. 26., 2017 - 10:21 am
#

Jā. Man bija paliela avārija uz šosejas, kur pretībraucošais džeks iebrauca manā joslā. Kad atbrauca policija, pirmais jautājums bija: "Nu, saslīdējāt, ja?" Bet šim te es tā īsti nepiesienos, tur situācija varēja uzreiz arī nebūt skaidra.

Atbildēt | Iepriekšējais