Samurajs ([info]samurajs) rakstīja [info]nezaales kopienā,
@ 2006-01-29 16:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā atbrīvoties no nepieciešamības masturbēt: mormoņu ieteikumi.

Mark E. Petersen
Council of the 12 Apostles
Church of Jesus Christ of Latter-Day-Saints

Esi drošs, ka tu vari tikt atbrīvots no savas likstas. Daudzi ir izārstējušies, gan vīrieši, gan sievietes, un arī tu vari, ja tu esi nolēmis, ka tev tas ir jāizdara.

Šis lēmums ir pirmais solis. Tas ir ar ko mēs sākam. Tu nolem, ka pārstāsi nodarboties ar šo lietu un tai brīdī, kad tu pieņem šo lēmumu, problēma acumirklī kļūs mazāka.

Bet tam ir jābut kautkam lielākam par parastu cerību vai vēlmi, vairāk par apziņu, ka tas tev nāktu par labu. Tam ir jābūt LĒMUMAM. Ja tu tiešām esi nolēmis izārstēties, tu radīsi sevī spēku atgrūst visas dziņas, kas tevī mīt, un visus kārdinājumus, kas tevi varētu piemeklēt.

Pēc tam, kad tu esi pieņēmis šo lēmumu, seko šādiem noteikumiem:

Paškontroles uzturēšana.

1. Nekad nepieskaries savam ķermenim, izņemot kā tikai parastā tualetes procesa laikā.

2. Cik vien iespējams, izvairies būt viens. Atrodi labu sabiedroto un paliec kopā ar viņu.

3. Ja tu satiecies ar cilvēkiem, kam ir līdzīga problēma kā tev, TEV IR JĀPĀRTRAUC ATTIECĪBAS AR VIŅIEM. Nekad nesatiecies ar cilvēkiem, kam ir tāda pati vājība kā tev. Nedomā, ka jūs varētu atbrīvoties kopā, jūs to nekad nespēsiet izdarīt. Tev ir jāatbrīvojas no šādu cilvēku klātbūtnes, jo jau tikai viņu klātbūtne vien liek tev domāt par savu problēmu. Problēmai ir JĀIZGAIST NO TAVA PRĀTA, jo patiesībā tas ir vienīgā vieta, kur tā eksistē. Tavam prātam ir jādomā par citām, veselīgām lietām.

4. Kad tu mazgājies, nevajag pētīt savu ķermeni spogulī. Nekad nepaliec vannā vairāk par piecām vai sešām minūtēm - tikai tik ilgi, lai nomazgātos, apslaucītos un apģērbtos, UN TAD PAMET VANNAS ISTABU un dodies uz istabu, kur atrodas kāds no ģimenes locekļiem.

5. Atrodoties gultā, ja tā ir vieta, kur problēma kritiski saasinās, uz nakti saģērbies pēc iespējas drošāk, tā, lai nav iespējams pieskarties savām jūtīgajām ķermeņa daļām un lai šīs drēbes novilkt būtu sarežģīti, un prasītu ilgu laiku. Ap to brīdi, kad tu sāktu vilkt nost drēbes, tu jau būtu paspējis atgūt kontroli pār savu rīcību un kārdinājums pamestu tevi.

6. Ja kārdinājums tevi pārmāc tev guļot gultā, IZKĀP ĀRĀ NO GULTAS UN EJ VIRTUVĒ, LAI SAGATAVOTU SEV KAUT KO ĒDAMU, pat ja tas atgadās pusnaktī, pat ja tev negribas ēst, un par spīti bailēm pieņemties svarā. Šī padoma mērķis ir likt, lai tu SĀC DOMĀT PAR KAUT KO CITU. Tu esi savu domu pakļauts, tā sacīt.

7. Nekad nelasi pornogrāfiska rakstura materiālus. Nekad nelasi par savu problēmu. Centies turēt to ārpus savām domām. Atceries - "Vispirms domas, pēc tam darbi". Tavs domāšanas process ir jāizmaina, lai domas par problēmu tiktu paturētas ārā. Kad tas būs paveikts, tu drīz atbrīvosis arī darbības.

8. Nodarbini savu prātu ar veselīgām domām. Lasi labas grāmatas - Baznīcas grāmatas, Svētos rakstus. Padari par ieradumu katru dienu izlasīt vismaz vienu nodaļu no Svētajiem rakstiem, ieteicams no kāda no Jaunās Derības četriem Evanģēlijiem vai no Mormoņa Grāmatas.

9. Lūdzies. Bet kad tu lūdzies, nelūdz par atbrīvošanu no problēmas, jo tas liks tev domāt par savu problēmu vairāk par visu.

Lūdzies par ticību, lūdzies par labāku Svēto rakstu izpratni, par saviem aizbildņiem, draugiem, ģimeni, BET NEDOMĀ PAR SAVU PROBLĒMU, PAR TO NEKAD NEIEMINIES - NE SARUNĀ AR CITIEM, NE SAVĀS LŪGSNĀS. TURI TO ĀRPUS savām domām. Cilvēka attieksme pret viņa problēmu ir tieši saistīta ar tās pārvarēšanu. Lai pārvarētu ieradumu, ir būtiski, lai tiktu pieņemts stingrs lēmums. Kad cilvēks izprot savas uzvedības cēloņus, un ir atklājis apstākļus un cēloņus savai vēlmei darīt to, viņš attīsta spējas kontrolēt tos. Mēs tiekam mācīti, ka mūsu ķermenis ir Dieva templis un tam ir jābūt tīram, kā Svētajam Garam, kas iemājo mūsos.

Masturbācija ir grēcīgs paradums, kas cilvēku laupa no Gara un rada vainas apziņu un emocionālu stresu. Fiziski tā ir nekaitīga, ja vien nenodarbojas līdz pēdējam. Šis ir ieradums kurš ir pilnīgi pašcentrēts un slēpts, un nekādā gadījumā tas nav veids kā realizēt radīšanas dāvanu kas dota Cilvēkam, lai piepildītu viņa mūžīgo mērķi. Tādējādi, tas atdala cilvēku no Dieva un ir pret Evanģēlija garu.

10. Šī nodarbošanās ar pašapmierināšanos liek cilvēkam zaudēt pašcieņu, viņa liecība kļūst vāja, misionāra darbs un citi Baznīcas uzliktie pienākumi kļūst par slogu.

Ieteikumi.

1. Lūdzies katru dienu, lūdz Garu dāvāt tev spēku stāties kārdinājumam pretī. Lūdzies dedzīgi un skaļi, kad kārdinājums ir visstiprākais.

2. Katru dienu veic virkni fizisko vingrinājumu. Vingrošana samazina emocionālo saspringumu un depresiju, un ir absolūti nepieciešams mērķa sasniegšanai. Dubulto fizisko aktivitāti, kad jūti, ka stress palielinās.

3. Kad kārdinājums masturbēt ir ļoti spēcīgs, uzsauc savā prātā PIETIEK šīm domām, cik vien skaļi vari un tad noskaiti iepriekš izvēlētu lūgsnu vai arī nodziedi iedvesmojošu himnu. Ir ļoti svarīgi novērst domas no savas vēlmes krist grēkā.

4. Nospraud atturēšanās periodus, sāc ar dienu, tad nedēļu, mēnesi, gadu un beidzot apsolies nedarīt to vairs nekad. Kamēr tu neesi apsolījis sev nekad vairs, tu būsi vienmēr atklāts kārdinājumam.

5. Izmaiņa uzvedībā un attieksmē ir visvieglāk panākam caur izmaiņām pašvērtējumā. Atrodi laiku katru dienu domājoties par sevi kā par spēcīgu un varošu, spējīgu bez grūtībām pārmākt jebkuru kārdinājumu.

6. Iesāc strādāt pie pašuzlabošanas programmas. Attiecini šo plānu, lai uzlabotu savu pienākumu pret Baznīcu izpildi, lai uzlabotu attiecības ar savu ģimeni, Dievu un citiem. Centies attīstīt savas spējas un talantus.

7. Esi atklāts un draudzīgs. Piespied sevi komunicēties ar citiem cilvēkiem, iemācies mīlēt strādāt un runāt ar viņiem.

8. Sargājies no situācijām, kas nospiež tevi vai liek tev justies vientuļam, neapmierinātam, garlaiko tevi vai liek justies mazdūšīgam. Šāds garīgais stāvoklis var radīt vēlēšanos masturbēt, kas būtu izeja no situācijas. Jau iepriekš plāno kā apiet šos periodus, atrodot sev kādu nodarbošanos - lasi grāmatu, apciemo draugus, sporto...

9. Izveido sev mēneša kabatas kalendāru uz mazas kartiņas. Nēsā to sev līdzi, bet nerādi nevienam. Ja tu zaudē paškontroli, to dienu iezīmē melnu. Tav mērķis ir iztikt bez melnajām dienām. Kalendārs kļūst par spēcīgu vizuālo atgādinājumu un uz to vajadzētu skatīties gadījumā, kad rodas vēlēšanās pievienot tam vēl vienu melno dienu. Lieto kalendāru līdz būsi sasniedzis vismaz trīs tīrus mēnešus.

10. Rūpīga situācijas izpēte atklās ka problēma tev ir bijusi noteiktos laikos un noteiktās situācijās. Pacenties detalizēti atcerēties, tieši kādā laikā un situācijā tas notika. Kad tu izpratīsi kāpēc tas tā gadījās, domā kā izjaukt šablonu caur pretdarbību.

11. Psihoterapijas nozarē ir zināma ļoti efektīva tehnika, ko sauc par riebuma terapiju. Ja mēs domās asociējam kaut ko ļoti pretīgu ar kaut ko citu, kas ir bijis ļoti patīkams, bet nevēlams, domas par pretīgo un pretīguma sajūta sāks iedarboties pret to, kas ir bijis patīkams. Ja izdodas asociēt kaut ko ļoti riebīgu ar tavu paškontroles zaudēšanu, tas palīdzēs tev pārstāt darīt to. Piemēram, ja tev ir liela vēlēšanās masturbēt, domā par to, ka tu guli vannā ar tārpiem, un apēd dažus, kamēr tu masturbē.

12. Kamēr tu apkop sevi un ej dušā, atstāj priekškaru mazliet atvērtu, lai tu nejustos pilnīgi viens un nenovērots. Ej aukstā dušā, un uz neilgu laiku.

13. No rīta piecelies no gultas nekavējoties. Nevārties gultā nomodā, neatkarīgi no tā, cik ir pulkstens. Piecelies, un dari kaut ko. Sāc katru dienu ar entuziastisku darbu.

14. Turi savu urīnpūsli tukšu. Nedzer daudz ūdeni pirms gulēt iešanas.

15. Samazini garšvielu daudzumu savā barībā. Uz vakaru ēd pēc iespējas vieglāk.

16. Ģērbies pidžamā, kas ir grūti novelkama, tajā pašā laikā brīva un neapspiesta.

17. Izvairies no cilvēkiem, situācijām, attēliem vai lasāmā materiāla, kas varētu radīt seksuālu uzbudinājumu.

18. Dažreiz palīdz izmantot fizisku objektu, ko lietot lai pārmāktu problēmu. Mormoņu grāmata, cieši saspiesta rokā, pat gultā, naktī, ir pierādījusi sevi par lielisku palīdzību visgrūtākajos apstākļos.

19. Ļoti smagos gadījumos var būt nepieciešams piesiet roku pie gultas rāmja ar virvi, lai ieradums masturbēt pusnomoda stāvoklī varētu tikt apturēts. Līdzīgs efekts ir panākams arī nēsājot vairākas apģērba kārtas, kuras ir grūti novilkt, kamēr neesi pilnīgi pamodies.

20. Izdomā atalgojumu sistēmu savām uzvarām. Nav nepieciešams liels atalgojums. Iemet 20 santīmus krātuvītē, katru reizi kad tev izdodas pārvarēt sevi vai sasniegt mērķi. Iztērē naudu kaut kam, kas iepriecina tevi un būs ilgs atgādinājums tavam progresam.

21. Neļauj sev atgriezties pie pagātnes ieraduma vai uzvedības šabloniem, kas bija daļa no tavas problēmas. SĀTANS NEKAD NEPADODAS. Esi mierīgs, pašpārliecināts un apzinīgs. Saglabā pozitīvu attieksmi. Tu vari uzvarēt šo cīņu! Prieks un iekšējais spēks ko tu izjūti, kad tā notiek, tev dos veselu visumu ar garīgu apmierinājumu un piepildījuma izjūtu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]makmerfijs
2006-01-29 20:31 (saite)
SĀTANS NEKAD NEPADODAS

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]samurajs
2006-01-29 20:49 (saite)
К чёрту.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ronis
2006-01-30 11:22 (saite)
jā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?