xin ([info]xin) rakstīja [info]lasiitprieks kopienā,
@ 2007-05-06 11:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Selma Lāgerlēva "Kristus leģendas"

/tikai nesitiet :) vnk sanācis tā, ka pēdējās dienās remdēju savu literāro izsalkumu, revidējot grāmatu plauktu/

Pa Latvijas Radio 1 agrāk biju dzirdējusi iestudētu vienu no leģendām "Sveces liesma", kas mani ārkārtīgi aizkustināja. Un nesen, esot Zvaigznes ABC grāmatu kluba kliente, saņēmu info, ka šo grāmatu var iegādāties par maķenīt lētāku cenu (lai gan pieņemu, ka kādā grāmatu bāzē Maskavas forštatē (?) to varēja izdarīt vēl lētāk).

Mani nopietni pārsteidz autores spēja aizvilināt lasītāju savā domu ceļā, ka tu no tiesas sāc domāt, ka aprakstītais tieši tā arī varēja būt noticis. Ne mazākās tendenciozitātes un tēmas uzspiešana. Atceros, ka savos aktīvās kristietes-pusaudzes laikā lasīju Janīnas Babres (ceru, ka nekļūdos ar uzvārdu) fantāzijas par Bībeles tēmām, bet tajās visās bija jaušama pašas Bībeles tekstu klātbūtne. Šeit lasītājs to nesastaps. Sižeti zināmi un veci kā pasaule, bet - jauns skatījums tik un tā.

Starp citu - šī var būt jauka Ziemassvētku dāvana, ja kāds/kāda ir pietiekoši čakls, lai tās sāktu gādāt pirms Jāņiem ;))) Un izskatās, ka šī grāmata paliks manā grāmatu plauktā tiem gadījumiem, kad vajadzīgs mierinājums dvēselei.    



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?