aivars_liepa ([info]aivars_liepa) rakstīja [info]lasiitprieks kopienā,
@ 2006-06-14 11:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Islasīju Kim Stanley Robinson "Icehenge".

Grāmata, no kuras Robinsons vēlāk izveidoja savu slavenāko romānu ciklu "Sarkanais Marss", "Zaļais Marss", "Zilais Marss". Ta nu sanāca, ka triloģija bija daļēji izlasīta jau agrāk, un tad man rokās nonāca šī grāmata.

Iegrimstot grāmatā, pat īsti vairs nevērojās pulkstenis, līdz kamēr pēdējo lappusi aizšķirot, tika konstatēts ka jau pēc stundas tā kā būtu jāceļas uz darbu.

Pats romāns sastāv no trim daļām, darbība norisinās ~2248, ~2600 un ~2800 gados. Pirmajā daļā mēs sekojam līdzi Emmai Veilai, dzīvības nodrošināšanas sistēmu inženierei, kas palīdz virknei fanātisku 'cilvēkam jāsasniedz zvaigznes šodien' cilvēku izveidot pirmo starpzvaigžņu kuģi un mēģinat sasniegt citas zvaigznes, meklējot tur kolonizējamas planētas. Tas viss risinās uz ārkārtīgi saspringta politisko intrigu fona, revolūcijas draudiem uz Marsa, un pašas Emmas tīri cilvēcīgām problēmām attiecībās.

Kas notiek tālāk?

Nu, jums nāksies izlasīt pašiem.

"Marsa" triloģijas agrāka izlasīšana palīdzēs labāk saprast to, kas notiek pasaulē, kurā dzīvo Ema Veila un pārējie romāna varoņi, bet nav obligāts priekšnosacījums.

Iesaku visiem nopietnas zinātniskās fantastikas cienītājiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?