Lord Andrey de Initio ([info]lord_andrey) rakstīja [info]kristieshi kopienā,
@ 2005-09-17 19:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Dimmu Borgir - Perfection Or Vanity

Радость совершенная (Христианская притча)
Однажды зимой Святой Франциск Ассизский шёл с братом Львом из Перузы в Порционкюль. Было так холодно, что они дрожали от стужи. Франциск позвал Льва, который шёл впереди, и сказал ему:

— О брат Лев, дай Бог, чтобы наши братья подавали по всей земле пример святой жизни. Запиши, однако, что не в этом радость совершенная.

Пройдя немного далее, Франциск опять позвал Льва и сказал:

— И запиши ещё, брат Лев, что если наши братья будут исцелять больных, изгонять бесов, будут делать слепых зрячими или будут воскрешать четырёхдневно умерших, — запиши, что и в этом не будет радости совершенной.

И пройдя ещё далее, Франциск сказал Льву:

— Запиши ещё, брат Лев, что если бы наши братья знали все языки, все науки и все писания, если бы они пророчествовали не только про будущее, но знали бы все тайны совести души, — запиши, что и в этом нет радости совершенной.

Пройдя еще далее, Франциск опять позвал Льва и сказал:

— И ещё запиши, брат Лев, овечка божья, что если бы мы научились говорить на языках ангельских, если бы узнали течение звезд и если бы нам открылись все клады земли и мы познали бы все тайны жизни птиц, рыб, всех животных, людей, деревьев, камней, вод, — запиши, что и это не было радостью совершенной.

И пройдя ещё немного, Франциск опять позвал брата Льва и сказал ему:

— Запищи ещё, что если бы мы были такими проповедниками, что обратили бы всех язычников в веру Христа, — запиши, что и в этом не было бы радости совершенной.

Тогда Брат Лев обратился к Франциску.

— В чем же, брат Франциск радость совершенная?

И Франциск отвечал:

— А вот в чём. В том, что если когда мы прибудем в Порционкюль грязные, мокрые, окоченелые от холода и голодные, попросимся пустить нас, а привратник скажет нам: «Что вы бродяги, шатаетесь по свету, соблазняете народ, крадёте милостыню у бедных людей, убирайтесь отсюда!» — и не отворит нам. И если мы тогда не обидимся и со смирением и любовью подумаем, что привратник прав. И мокрые, холодные и голодные пробудем в снегу и в воде до утра без ропота на привратника, — тогда, брат Лев, только тогда будет радость совершенная.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 19:48 (saite)
es jau ar mazliet samulsu, kad taisījos rakstīt iekšā mūziku un piefiksēju kas tad īsti skan... ;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 19:55 (saite)
nu ja, bet ne jau tas samulsināja, ka man viņi skan, bet gan tas, ka kristiešos viņi jāraksta kā klausāmā mūzika.. kaut gan Bībeles temati viņiem arī gadās apspēlēti, bet nu... ;D

bet mūzika tiešām laba trīs lietas, ko viņos mīlu - bekvokāls, bungas un ērģeļu motīvi... :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nervukamolis
2005-09-17 19:59 (saite)
kristieši un Dimmu :) well, gadās arī tā.

Par bungām piekrītu. Dubultais tāds, ka ... nu labs. Starp citu, zināji, ka Lord Of The Rings soundtracku ar viens no viņiem veidojis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lord_andrey
2005-09-17 20:03 (saite)
nu jā, tāpēc jau skaitās pasaulē ātrākais bundzinieks, savulaik domāju, ka viņiem ir divi bundzinieki... ;D

kas attiecas uz lotr, nē, nezināju...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nervukamolis
2005-09-17 20:10 (saite)
es sākumā neticēju, bet tad man uzdāvināja CD. Nu ir tur kkas līdzīgs.

Pasaulē ātrākais? Hmm...visu cieņu. A nezini, viņam ir atsevišķais vai savienotais pedālis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lord_andrey
2005-09-17 20:12 (saite)
labs jautājums... es zinu vienu bundzinieku, kurš viņu visu laiku mēģina kopēt un ir konkrētā indivīda lielākais apjūsmotājs, pajautāšu viņam, kad satikšu... tiešām neesmu lietas kursā... :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 20:18 (saite)
nu jā, ir gan mazliet... ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 20:38 (saite)
ē, nu kā teikt... es neuzskatu, ka ja Tu esi kristietis - manā gadījumā - katolis, citos - ortodoksālis (pareizticīgais) vai protestants, tad tas nozīmē, ka nedrīksti kaut ko klausīties, skatīties, vai lasīt... savā laikā Romas katoļu baznīca radīja index proxibitorum jeb aizliegto sarakstu, kur bija uzskaitīts viss, ko īsti kristieši nedrīkst lasīt, bet vēlākos laikos arī skatīties un klausīties (lielu daļu no tā atcēla iepriekšējais pāvests), bet tas bija paredzēts priekš tam, lai neradītu ticīgo sirdīs šaubas... mūkiem, un garīdzniekiem vispār, parasti bija pieejama visa aizliegtā literatūra un viņi to diezgan intensīvi studēja, ja vien bija šāda vajadzība vai vēlēšanās, jo tika uzskatīts, ka viņu ticība ir stipra un nekas to nespēs sagraut... tā pat ir arī ar mūziku mūsdienās... manuprāt popmūzika nodara daudz vairāk ļaunuma, kā metāls, jo slēptā veidā propogandē lietas, kas nav īsti pieņemamas kristietībā... savukārt kas attiecas uz metālu, tajā vai nu ļoti atklāti tiek aicināts uz vardarbību un reliģijas iznīcināšanu (un tiešs aicinājums cilvēkos parasti izraisa tieši pretēju reakciju, kā psihologs, varu par to galvot ;) ), vai arī tieši otrādi, tas ir lielā mērā orientēts uz pašu kristietību (starp citu, pārsteidzoši daudz ir tādu grupu)... popmūzika aicina uz naudas, varas, seksa un vardarbības pielūgšanu, bet dara to pietiekoši slēptā veidā, lai tas strādātu...

so, īsi sakot, mans secinājums ir tāds, ka atklāti pretkristietiska mūzika, literatūra un kino ir daudz "nebīstamāka", kā Britnija... ;D viens pazīstams priesteris nesen stāstīja par kādu populāru popgrupu, kurā tiek izmantots arī slēptais teksts, t.i., teksts, kuru cilvēks spēj uztvert tikai ar bezapziņu... un tajā tiek aicināts uz to pašu kristiešu/-ības nīšanu un pilnīgu iznīcināšanu... nu jā, un kas attiecas uz jauno gotu kultūru - "metālistiem" vēnu graizītājiem un putniņu/kaķīšu krustā sitējiem - tur ar mūziku ir mazs sakars, viņi vienkārši ir izvēlējušies to, kas vairāk izklausās pēc tā, ko viņi dara... tā arī ir sava veida popkultūra... un viņi pilnīgi droši neklausās Dimmu... vismaz man tā šķiet... ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 21:06 (saite)
ietekme var būt dažāda... es pieņemu, ka nestaigā un nesit skatlogus... bet ietekmēt jau ietekmē viss... un vienmēr... :)

nu kas attiecas uz baznīcu... būtībā viņai ir taisnība (kaut gan pieņemu, ka no manas puses kā no katoļa tas varētu izklausīties uzbrūkoši, kas gan tā nav), tas, ko savā laikā izdarīja Luters, var tikt klasificēts kā sātanisms... ok, baznīca bija politiska un pret to varēja un vajadzēja cīnīties, bet Luters cīnījās ne tikai pret baznīcu, bet pret pašu ticību kopumā... mūsdienās viņš vienkārši tiktu uzskatīts par dekadentu ar šizoīdu ievirzi (savā dienasgrāmatā Luters rakstīja par to, ka pie viņa bieži pa naktīm nāca Sātans un viņi līdz rītam runājās un dažas idejas, ko viņam stāstīja Sātans, viņam tā patikušas, ka viņš rīta misēs tās stāstījis draudzei)... vienkārši cilvēks, kurš nebija apmierināts ar pastāvošo iekārtu, bet ar pietiekoši spēcīgu aizmuguri (muižniecība, kura nebija ieinteresēta atdot baznīcai desmito tiesu)... tas ko viņš izdarīja - atteicās no sieviešķā/mātišķā arhetipa kristietībā (ļoti būtiski samazināja jaunavas Marijas nozīmi), pārmērīgi glorificēja Jēzu Kristu (kurš bija tikai viena no vienotā Dieva izpausmēm, pirms atnākšanas uz zemi, pazīstama kā Sofija (no tā arī Sofijas katedrāles nosaukums)), respektīvi, dievu-cilvēku, tajā pašā laikā samazinot Dieva tēva un Dieva svētā gara nozīmi... mazliet izklausās pēc Nīčes ar viņa pārcilvēku, jeb kā tas ir zoroastrismā - cilvēku-dievu... izejot no katoļu priesteru loka, Luters zaudēja tiesības atlaist grēkus, kas arī pašlaik ir raksturīgs protestantismam (starp citu, ir gadījies dzirdēt par vairākiem luterāņu priesteriem, kuri paši ejot uz katoļu baznīcu sūdzēt grēkus)... nu jā... un vēl viena lieta - personības kults... luterānisms ir nosaukts Lutera vārdā... t.i., tīri asociatīvi centrālais objekts ir Luters, nevis Dievs vai Jēzus Kristus...

nu vispār par to var runāt ilgi un gari, bet vai tam ir kāda jēga... protams, ka drīksti man oponēt un mans viedoklis nav vienīgais un pareizais... tas ir vienīgi mans viedoklis, pie kura esmu nonācis gadu gaitā studējot dažādas reliģijas un arī kristietības konfesijas... tāpēc arī es atzīstu tikai katolicismu un ortodoksālismu... un pēdējā laikā aizvien vairāk nosliecos uz domu, ka ortodoksālisms ir vistuvākais sākotnējai kristietības idejai, jo katolicisms ļoti stipri liberalizējas un sāk iet protestantisma pēdās...

ja nav noslēpums, kur Tu studē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nervukamolis
2005-09-17 21:16 (saite)
Latvijas Kristīgā akadēmija. 1.kurss.
Redz, tur jau ir ts joks, ka es neoponēšu. Vēl viena lieta, kas atšķiroties ir tā, ka katoļi un pareizticīgie tik skaļi un uzbāzīgi neaicinot cilvēkus ticēt kā jaunās reliģijas. Brīvās gribas respektēšana vai kas tamlīdzīgs. Un mazāk spēlē uz emocijām. Es par kristieti kļuvu tikai nesen - nu, ta ir garš stāsts, kā man tā gadījās - vnk luterāņu baznīca bija pirmā, kas gadījās ceļā. Drošvien tā tam bija jābūt, bet tagad dikti daudz pārdomu par to visu. Tā ir taisnība, ka iekš katoļu un pareizticīgo Baznīcas nemaz nav tik viegli iekļūt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lord_andrey
2005-09-17 21:27 (saite)
ā, jauki... :)) kā to uztvēra vecāki? I mean, akadēmijas izvēli?

nu jā, kādreiz mēs daudz diskutējām ar [info]teeja par katolicismu un luterānismu (viņa savulaik bija luterāņu Bībeles skolotāja vai kas tamlīdzīgs) un nonācām pie kompromisa, ka luterānisms ir ļoti labs iesācējiem... tie, kuriem ir nepieciešams padziļināti - katolicisms...

kas attiecas uz "nav viegli iekļūt", tā nu gluži nav... iekļūt var, ja to vēlas... kā saka, tad baznīcas durvis ir vaļā katram ticīgajam... :)

P.S. ja rodas kaut kādas pārdomas, vai idejas, par ko padiskutēt, droši vari postoties [info]kristieshi'os... projekts tāds diezgan pamiris... postojos tikai es un tikai krieviski (latviski praktiski nelasu)... cilvēkiem garlaicīgi... būtu labi šo projektu mazliet atdzīvināt... ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 21:39 (saite)
jebkurš viedoklis ir svarīgs un interesants... :)

LU PPF, profesionālā psihologa maģistra programmā, klīniskajos psihologos...

Type O Negative zinu, bet konkrēto gabalu šķiet, ka tomēr nē... tūlīt novilkšu, noklausīšos... man gan šodien džeza vakars (current music: James Brown - Try Me), bet var jau dažādībai... ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 21:50 (saite)
he-he, klīniskajiem Tu diez vai derēsi... ;) skolās kur es strādāju ir pietiekoši bērnu ar dažāda smaguma traucējumiem... laikam uz tiem arī būs jāeksperimentē...

kā Tu to domā "kristīgie psihologi"? psihologi, kuri ir kristieši vai tieši virziens? psihologi mūsdienās vairums ir ateisti un darvinisti, par reliģiju maz tiek runāts... kaut gan, tādi psiholoģijas tēvi kā Jungs vai Fromms ļoti augstu vērtēja reliģijas nozīmi un apgalvoja, ka psiholoģija vispār pastāv tikai tāpēc, ka rietumu sabiedrībā "Dievs ir miris" (©F. Nīče)... līdz tam bija priesteris un Dievs, tagad ir psihologs un neiroze... lūk tā... vispār jau baznīca ir lielākais psihologu konkurents... ;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 22:02 (saite)
nez vai ir vērts censties... ;)

katrs psihologs domā savādāk kā citi... tie ir ārkārtīgi dažādi cilvēki... pazīstu diezgan maz psihologu, kurus var ielikt rāmjos un pielikt pie kādas noteiktas grupas... tieši tur jau tas psiholoģijas jaukums, ka katrs psihologs var būt individualitāte un viņam arī ir pienākums tādam būt, citādi viņš ir slikts psihologs un ar cilvēkiem strādāt nevar... bet kas attiecas uz virzienu... nu nezinu... man par tādu nekas nav zināms... bet ņemot vērā, ka pastāv tūkstots un viena psiholoģijas skola, pieņemu, ka varētu būt arī tādi...

kas attiecas uz mācītāju... hmm... nu varu kaut ko piespēlēt varbūt... ja vien katoļu derēs... vienīgi jautājums ir - vai Tev tas ir vajadzīgs... ar garīdzniekiem runājoties ir viena tāda slikta īpatnība - viņi parasti ir tik pārņemti ar ticības ideju, ka bieži vien ar viņiem runājoties tieši rodas negatīvas pretreakcijas... bet iespējams, ka ar visiem tā nav... varbūt tas tikai man tā liekas...

un vispār, neesmu mācītājs, bet ja varu kā palīdzēt, dod ziņu... ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 22:08 (saite)
he-he, tā tas reizēm sanāk, jā...

nelieto ICQ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 22:15 (saite)
hmm... nu tas ir mesendžeris... var novilkt uz http://www.icq.com... vai arī nav "www" priekšā? diezgan sakarīga padarīšana... :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 22:27 (saite)
ja izdodas dabūt numuru, vari iemest, parunāsimies privātajā... :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]lord_andrey
2005-09-17 22:54 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2005-09-21 19:49 (saite)
nevis "padziļināti", bet tie, kas jau gatavi prātiņam atā atā pateikt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teeja
2005-09-21 19:50 (saite)
ak...šie katoļu pārpratumi.

agrāk šitie mani aizkustināja, bet tagad vairs nē. viens upuris bija, un ar to pietiek līdz laika beigām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lord_andrey
2005-09-22 22:18 (saite)
gribētu es kādreiz uzzināt, kas ir noticis ar Tevi, ka Tu sāki tik ļoti katolicismu nemīlēt? kaut gan arī iepriekš nebiji īpaši sajūsmā, cik atceros, bet tāda kategorisma Tevī pilnīgi noteikti nebija...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?