Foršais džekiņš ([info]petro) rakstīja [info]koderi kopienā,
@ 2007-09-22 08:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Devaisi
Vai kāds varētu bik paskaidrot kā tiek taisīti virtuālie devaisi Windozē? Nu tādi kā piemēram DaemonCD. Kur meklēt informāciju utt.? Interesētu virtuāla skaņās karte, kuru softs (MPC, VLP, Winamp u.c.) uztvertu kā dzelzi bet es pa vidu varētu iebāzt dažādus filtrus (līdzīgi kā Graphedit to piedāvā darīt) un izejas kanālus novirzīt, piemēram L, R, C un LFE uz 1 reālu skaņas karti bet SL un SR uz citu, vai vispār nostrīmot lai caur netu atskaņotu uz cita compja.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2007-09-22 10:47 (saite)
taisījis neesmu, bet pateikt ta gribas :D

imho, 1) virtuāli devaisi no taisīšanas viedokļa neatšķiras no īstajiem, tikai dzelžu lietas varbūt ietaupas, 2) info par to visu jāmeklē iekš windows ddk

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petro
2007-09-22 12:09 (saite)
Meklēšu visur. Un ja beigās to uzcept būs par grūtu tad iespējams sākšu rakt Linux virzienā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petro
2007-09-22 12:22 (saite)
Te kautko atradu. Vai spēšu no tā ko izlobīt...
http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/mplayer-dev-eng/2006-November/047269.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barvins
2007-09-22 15:33 (saite)
ASIO, ReWire.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petro
2007-09-23 10:31 (saite)
Labi. To ReWire laikam jāapskatās, pēc aprakstiem izskatās ka varētu noderēt. Bet pričom tut ASIO? Man čo ta nepielec.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barvins
2007-09-24 11:54 (saite)
ASIO skaņu kartes draiveri strādā ar minimālu aizturi un ļauj routēt skaņu turp un atpakaļ, pa ceļam sabāžot virsū visādus efektus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petro
2007-09-24 12:47 (saite)
Ne visām kartēm tādi draiveri ir. Man tā šķiet, ka tas ir tikai ārējiem interfeisiem kads man tikai vien ir. Klau, a kur to ReWire dabūt var? Neatradu ne DC, ne torentu tīklos vienu kaut kādu v1.7 atradu ēzelītī. Pamēģināju to noinstallēt - nekas nenotika ne StartMenu grupa, ne control panelī kāda konfigurācija jauna, ne arī audio devaisu sarakstā kas jauns. Pat ne ieraksts uninstallējamo programmu sarakstā. Visas pazīmes ka pašrocīgi būtu kādu trojāni savā compī ielicis :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barvins
2007-09-24 13:15 (saite)
Nu, tur jau arī nav jābūt nekam iekš start menu vai kādai konfigurācijai. Tur nevajadzētu būt nekam vairāk, kā vien pāris dll failiem iekš windows\system32.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petro
2007-09-24 15:54 (saite)
Nu labi. Bet kā tad es kaut ko rewairošu. Kādā veidā tagad ar to lai es panāku, ka MPC man DVD filmas FL, FR, C un LFE kanālu skaņu atskaņo caur ārējā Edirol M-100FX interfeisa L un R kanāliem, bet SL un SR caur iebūvētās Realtek AC'97 FL un FR kanāliem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barvins
2007-09-24 16:40 (saite)
Nu jā, tad, gribi vai negribi, jāraksta pašam savs draiveris, jo MPC nekādus advancētos protokolus nesaprot (Winampam vēl varētu iztikt ar to, ka uztaisa plugin, kas dara visu, ko tev tur vajag (Winamp plugini bija tehnoloģiski diezgan vienkārši uztaisāmi)). Jātaisa parasts (droši vien WDM) draiveris. Kā tādu uztaisīt - Driver Fundamentals: Getting Started, DDK - Windows Driver Development Kit.
Var jau mēģināt pameklēt, vai kāds jau nav uztaisījis skaņu kartes emulatoru, bet visdrīzāk atradīsi tikai skaņu kartes emulatorus priekš DOS, lai varētu spēlēt vecas spēlītes.

Ja implementēsi draiverī ReWire tehnoloģiju, varēsi panākt, ka vesela kaudze populāru skaņas apstrādes softu spēj paņemt skaņu no no tava draivera, un kaut ko ar to izdarīt.
No otras puses, dabūt Rewire SDK nav nemaz tik vienkārši: Becoming a ReWire developer

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petro
2007-09-24 18:11 (saite)
Tos pirmos divus linkus es jau vakar sasērfoju un DDK arī jau vakar uzinstallēju un sāku pētīt. ReWire SDK arī ēzelītī vakar atradu... Bet tas viss tik sarežģīti un komplicēti izskatās. Jāsāk laikam ar to, ka jāuzraksta aplikācija, kura 4kanālu PCM WAV spēj atskaņot caur 2 audio draiveriem reizē. Par to, kā to noformēt lai citas aplikācijas un Windows Sound&Audio Devices Manager to redzētu kā draiveri, kā arī par softa legalitāti domāsim pēc tam, ja vispār kas izdosies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petro
2007-09-24 21:01 (saite)
Bļ**, fak**ais Geitss! Linuxī šitā problēma izskatās ka jau ir atrisināta :(
http://alsa.opensrc.org/index.php/TwoCardsAsOne

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?