Grrr ([info]grrr) rakstīja [info]koderi kopienā,
@ 2005-06-05 14:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Novum Organum
Cilvēkiem patīk atsevišķi vērojumi un atsevišķas zinātnes vai nu tāpēc, ka viņi iedomājas sevi par to autoriem jeb izgudrotājiem, vai arī tāpēc, ka viņi ieguldījuši tajās vislielākās pūles un visvairāk pieraduši pie tām. Ja šādi cilvēki nododas vispārīgiem vērojumiem un filozofijai, viņi to sagroza un izkropļo savu iepriekšējo nepamatoto izdomājumu ietekmē.

Kapēc šis ir iepostēts koderos?

Tāpēc, ka man kārtējo reizi apnicis skatīties/klausīties OS un programmēšanas valodu karus.
FreeBSD vs Linux (it's not even an operating system!), PHP vai VisualBasic... visiem šiem strīdiem var 100% piemērot augšminēto citātu. Kurš starp citu ir no Frensisa Bēkona "Jaunā organona", 1655. gads. Tā ja.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]watt
2005-06-05 14:35 (saite)
kolēga,

tiešām skatīties uz šiem kariem no tehniskā skatu punkta ir bezjēdzīgi. toties auglīgi ir apskatīt kultūru atšķirības, kaut vai vērojot BSD vs Linux fanu atšķirības.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]grrr
2005-06-05 15:08 (saite)
Kolēga,

pardon, bet vērojot -fanu- atšķirības, mēs varam gan šo to ievērot par cilvēka dabu, bet ievērojami mazāk par BSD/Linux atšķirībām, nekā veicot pēc iespējas neieinteresētu(-> objektīvu) izpēti atbilstoši tiem kritērijiem, kas mūs šais opsistēmās interesē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]grrr
2005-06-05 15:18 (saite)

Hmm. Varbūt ar iepriekšējo komentu nedaudz pasteidzos (atvainojos, verbālā tradīcija man prasa atbildēt ātri :) ).

Jā. Tātad kultūru atšķirības. Nu, to kontekstā šim sākotnējam citātam atkal izskatās jo lielāka nozīme.

"Būt fanam" - tā kā to izprotu vismaz, tas ir pārkāpt veselā saprāta robežas atbilstoši kaut kādām savām vēlmēm (pārfrāzēts citāts par reliģiju, varam vilkt paralēles?).

Es nefanoju ne par BSD ne par Linux. Man tie patīk, es ar tiem darbojos ikdienā (ar Linux ikdienā, ar BSD pa svētkiem reizi 10 gados), tie strādā dažbrīd labi, dažbrīd ne tik ļoti, bet to galvenais kritērijs man ir to lietojamība atbilstoši manām vajadzībām. Es tos vērtēju kritiski, kas ir tas, kas, pēc daudzbrīd lasītā, ļoti pietrūkst vismaz dažiem "faniem".

Gan BSD gan Linux kultūrās, ārpus faniem eksistē savas tradīcijas. Jā. Tight ship, multiple distros, etc. Jā, atšķirīga pieeja. Abas strādā, katra labāk atbilstoši kādiem noteiktiem mērķim. That's about it.

Fani paši šīs tradīcijas (atkal manā izpratnē) paceļ kulta statusā, un jūtas spiesti atspēkot jebkurus uzbrukumus tām. Tā ir briesmīga pozīcija, ja tu opsistēmas kritiku esi spiests uztvert personiski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?