zverj ([info]zverj) rakstīja [info]koderi kopienā,
@ 2005-03-29 17:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Uzrakstiishu par software development
Runa nebuus par kaut kaadaam konsoles aplikaacijaam, web lapinjaam, bet par normaalaam ofisa programmaam (nu tipa graamatvediiba etc). Saakumaa visi kodeeja text rezhiimaa, taalaak progress tika liidz tam ka populaars bija visual basic, tad delphi. Tagad cilveekiem iepatikaas ideja par web applikaacijaam. Taadeelj, ka nav jaainstallee uz datora jaunu versiju pie katraam izmainjaam. Viss buutu ok, tikai HTML nav domaats tam. Nu ko, bars ar koderiem protams skrien un ar JS paliidziibu meegjina kaut ko muhljiit. Ar Mozillas XUL var daudz ko panaakt, tikai joprojaam visi aizmirst par dazhaam svariigaam funkcijaam kaa printeeshana, straadaashana ar klaviatuuru, popup windows taadiem kaa tie jaabuut etc. Ko tauta lieto shaadu applikaaciju veidoshanai?

Nee vienkaarshi apskatiijos iTunes un ideja ir baigi gjeniaalaa. Respektiivi tas shopa kontents un funckijas atrodas uz servera, pasha applikaacija ir tikai pleijeriitis uz browsers, kursh servera xml paarveido par normaalu skataamu lapu. Vai mosh kaads piebiedrosies uztaisiit Framework vai kaa tur vinju saukt, kursh graabj nost xml datus un paarveido. Realizaacija. Serverside - php, clientside - mono (C#) + gtk# (nu lai vareetu gan uz windows, gan linux, gan uz mac darbinaat). Par glade es gan negribeetu piekrist, jo taas funkcijas vinjsh izpilda lokaali, bet gribeetos, lai taa browsera kodu peec tam visu laiku nebuutu jaamaina, respektiivi, lai automaatisku posteetu visus variables un eventus uz serveri, kursh peec tam to visu izparsee. Mosh kaut kas liidziigs jau ir izveidots? Kuru interesee taads projektinjsh?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]viestards
2005-03-30 11:45 (saite)
Jautājums ir, ja sekmīgākais OSS produkts ir šādā kvalitātē, vai izdosies izstrādāt labāku? vai netiks patērēts liels laiks, lai saprastu, ka viss ir velti?
Turklāt šāda OSS developeru attieksme ir parasta lieta, gan Gnome, gan KDE un gan jau arī citu projekti ir līdzīgā situācija. Un ar komerciālajām izstrādes vidēm ir līdzīgi, tikai viņiem ir jāmaksā $$$, lai dabūtu atbildi "a pie mums viss strādā normāli".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zverj
2005-03-30 15:00 (saite)
Mozilla vienu dara labi - tas ir raada html lapas. XUL ir tikai papildus fishka un domaata, lai taisiitu interfeisu pashai Mozillai/Firefoxam. XUL veel ir smagaakajaa alfa stadijaa un pietam nav veel plaanots plashaakai publikai. Tas, ka taa publika grib to lietot, taa ir pavisam cita lieta. Atkaartoju XUL nav mozilla.org komandas prioritaate un diez vai tuvaakajaa lapaa arii buus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?