Mārtiņš ([info]skalpelis) rakstīja [info]koderi kopienā,
@ 2003-09-09 15:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kam nepieciešams semantisks un tīrs (x)html markup(latviski?)?
Neilgu laiku atpakaļ, kad vēl strādāju diezgan pazīstamā Latvijas IT uzņēmumā, kas (mājiens) cita starpā hostē lielāko Latvijas php resursu, kā darba uzdevumu saņēmu uzdevumu uzrakstīt php skriptu, kas no kāda diezgan liela informatīva rakstura portāla savāc informāciju par kinoteātriem (filmas, laiki, vietas, filmu apraksti, utt.). Neesmu pārliecināts, bet man ir aizdomas, ka, pirmkārt, šis pats skripts tiek izmantots vēl šobaltdien, otrkārt, portāla īpašniekiem joprojām nav nekādas nojausmas par šīm darbībām ar viņu portāla saturu.
Paša skripta uzrakstīšana aizņēma apmēram divas stundas plus vēl tikpat divās nākošajās dienās, jo izrādījās, ka nav nemaz tik vienots formāts visiem datiem. Portāla dizaina struktūra sastāv no vairākām nestētām tabulām, neskaitāmi daudziem <font> tagiem kā arī daudziem no šiem (un citiem) elementiem ir arī dažnedažādi style atribūti. Protams, pret visu nodrošināties nebija iespējams, tādēļ tika pieļauts apmēram 80% - 90% savācamo datu apjoms.
Ja portāls būtu izveidots, dizainam izmantojot tikai css un html būtu minimāls, tīrs un viendabīgs, darbam būtu bijusi nepieciešama apmēram stunda vai divas un rezultāti tiktu ielasīti precīzi.

Morāle: html rakstiet tīru un kārtīgu!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: background info
[info]skalpelis
2003-09-11 11:41 (saite)
Pastarpināti arī skaitās. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?