ieraksti iesaistītie iearhivētie par Iepriekšējais Iepriekšējais Nākamais Nākamais
Tulka / tulkotāja rokasgrāmata - Blusu ķērājs?
vedjmah
[info]iztulko
[info]vedjmah
Add to Memories
Tell A Friend
Blusu ķērājs?
Comments
vedjmah From: [info]vedjmah Date: 3. Oktobris 2007 - 00:13 (Pastāvīgā saite)

Re: some suggestions

vaimandieniņ! tulkotāju pasaulē ir pieņemts būt tik dikti principiāliem?
Mans kā samaitāta neprofesionāļa viedoklis ir šāds: var jau izgudrot nezkādus jēdzienus un nezkā apsaukāt tās lietiņas, ja termins ir padevies patizls, tad tur nekāda labā griba un aicinājumi tos lietot nelīdzēs. Ir arī pozitīvie piemēri: dators, mēstule, izvēlne.. varbūt vēl kaut kas. Lai mani atvaino visi, bet tādas šausmas kā okšķerējums, klientūras vadīkla, cilnis un atraitņu-bāreņu rinda - negūs popularitāti, par caur 101. kabinetu ne; kautvai tamdēļ, ka custom control pēc būtības ir pašrakstīta instrukcija vai kontrole, kas krieviski ir ieguvusi sakarīgu terminu: элемент управления, bet vadīkla? klientūras?
Starp citu, datoriķi paši nelieto gandrīz neko no tā; atskaitot dažus vārdā neminamus piemērus. Un nelieto ne jau aiz ignoranta protesta, tak nav iespējams sasiet kopā to, ko tas nozīmē ar to, kā to ir aplamājuši. Iznirstoša izvēlne? Pēkšņlogs?

Bet ir viena daudz daudz būtiskāka problēma. Vot viņi tur sēž, skalda matus (akurāt piektdien būs atklātā sēde, visi var iet!) par to, vai emuārs ir labs vārds. Bet tādas elementāras lietas kā multi-select list, socket, workspace, combo box - to ne. Un tas nav nekas tāds, kas būtu parādījies vakar, tehnoloģijām attīstoties. Un par to reālākā škrobe. Jo redz, man var nepatikt saīsne un es varu stipri samulst, ieraugot satekni, bet viņas ir, un vismaz sagādā jautrus un mazāk jautrus brīžus. Lūk, bet ja nav bijis komisijai ideju kā tikt galā ar dashboardu, tamdēļ, ka tas sarežģīts gadījums - nu ta neko. Ta mokās tādi laji kā es. Un lamājas! :)
29 gab. or komentēt
profile
Piezīmes tulkošanas procesā
User: [info]iztulko
Name: Piezīmes tulkošanas procesā
arhīvs
Back Jūlijs 2024
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
saites