[info]suic wrote
on November 5th, 2008 at 03:41 pm

Šodienas apstākļos cilvēkam v2.0 varētu būt diezgan pagrūti savā ziņā, kā tas mēdz gadīties arī cilvēkiem v1.0. Redzot visas politiskās manipulācijas, kapitālismā balstītās identitātes radīšanas patternus, likumdošanu, monetāro sistēmu, utt., cilvēkam v2.0 varētu visai drīz palikt stipri nelabi (tāpat kā cilvēkam v1.0, kas mēģina saprast).

Un tad būtu jautājums, kā viņš sevi pozicionētu - politiski (sabiedriskā darbībā) pasīvi vai aktīvi. Protams, ignorējot apkārt notiekošo, v2.0 varētu mierīgi pievērsties zinātnei, mākslai un citiem paša vaļaspriekiem... tas gan nozīmētu, ka v2.0 maz interesē sociālā pasaule, empātijas līmenis zems, rīcības nervs vairākos virzienos atrofēts, utt. No otras puses, ja v2.0 būtu aktīvs, tad viņam neizbēgami nāktos būtiski konfrontēties ar sistēmu, kuru izprotot labāk un nepieņemot idejiski un praktiski, v2.0 domas par kompromisu būtu labi, ja pragmatiskā līmenī (nedabūt ar steku pa galvu, piemēram).

Problēma tāda, ka grūti iedomāties pastāvošo institūciju evolūciju iekš tādām, kas pašas atsakās no sava raison d'etre. Un tad v2.0 ir vai nu jāgaida, kamēr saprāts nāks pie mazajiem v1.0 brāļiem (vai to v2.0 ļaunprātīgajiem ganiem) pēc pūces astes ziedēšanas modeļa, vai arī... Tiktāl par traucēšanu un iespējamo konfliktu.


Man šķiet, ka lielas problēmas v1.0 -> v2.0 upgreidam slēpjas dažos būtiskos apsvērumos:

1) Pastāvošās institūcijas. Līdzīgi kā baznīca savulaik veica radikālus slepkavošanas pasākumus, jūtot ticības grūšanu, tāpat arī politiķi, baņķieri, korporācijas, militāristi un daudzi citi, domājams, neatdos varu tāpat vien.

2) Zem v1.0->v2.0 maskēts downgreids v1.0->v0.5 - tā vietā, lai paplašinātu cilvēka spējas un potenciālu, kaut kādi politekonomiski grupējumi varētu savu apsvērumu vadīti mēģināt iesmērēt drīzāk tādu smadzeņu attīstības modeli, kad cilvēks ir mierā ar to, kas viņam ir. T.i., nevis vairojot potenciālu, bet mazinot ekspektācijas. Nav tālu jāmeklē - populārā kultūrā šis modelis jau sen pilnā izvērsumā (uz patērniecības bāzes, saprotams).

3) Kā 2. apakšvariants - sazvērnieku grupas veikts "upgreids" ar skaistām reklāmas akcijām un maldīgiem solījumiem, kas izplānots tieši tā, lai viss būtu +/- pa vecam. Apvienojumā ar tehnoloģiju monopolu, kontroles pieaugumu, totalitārisma garu utt. Citiem vārdiem, tu vari būt v2.0, bet kas ir "v2.0"(r)(tm)(c) nosakām mēs.

(Read Comments)
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous and non-friend posting. You may post here if humanityplus lists you as a friend.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

July 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

tag list