Iksirugumta ([info]po) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
Cik no saviem novērojumiem saprotu, sāls izvelk mitrumu. Tas nozīmē, ka brīdī, kad pieber sāli, cepamais produkts sāk sulot. Piemēram, cepot kartupeļus, es sāli vienmēr beru klāt pašās beigās, jo citādi, šķiet, kartupeļiem no tās sasulošanās ir tendence izšķīst.
Ir arī izņēmumi. Piemēram, vārot zirņus. Ja sāli pieber sākumā, zirņi ilgāk paliek cieti. Ja grib, lai zirņi izšķīst vai vnk paliek mīksti, labāk sāli piebērt pašās beigās.
Un vēl par to veselīgumu - cik saprotu, nātrija hlorīds pannas karstumā mēdz sadalīties pirmreizinātājos, kas nozīmē arī hlora atbrīvošanos, kurš tad tipo ir indīgs. Varbūt mana ķīmija te ir bulšits, bet esmu dzirdējis, ka tieši karsēt sāli nevajag. Tobiš, veselīgāk sāli pielikt beigās vai "uz šķīvja".


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?