. ([info]kurbulis) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2010-08-31 13:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Temperatūras izjūta
Nu ir tā, ka cilvēka ķermeņa temperatūra ir cik tur tie 37 vai 36 grādi. Tad kāpēc piem vasarā ārā tiek izjusts diskomforts jau pie nezinu +30 grādiem? Un arī pie tā paša runājot, teiksim ir ziemā ārā tur mīnuss 20 grādi, nu ja izskrietu ārā bez drēbēm (ar pliku pipeli un pežuku) nu varētu nezinu kādu minūti izturēt vismaz, un tad būtu jāskrien atpakaļ, bet kāpēc tad iekāpjot ūdenī, kam ir kādi +5 grādi jau tas liekās nežēlīgi auksti? Kāpēc?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2010-08-31 14:11 (saite)
aiz tam, ka cilvēks ir siltasiņu radījums un uztur sevī pastāvīgu (36,6 +/-štrunts) temperatūru.

Lai tas notiktu smuki un droši, organisms sakarst vairāk nekā vajadzētu. Lieko enerģiju izvadām ar svīšanas palīdzību.

Tagad par vidēm. Gaiss ir labs siltumizolators, tobiš, slikti vada siltumu. Ūdens labi vada siltumu. Ja tu ar plikām ģenitālijām skraidi pa -20, tu neatdziesti sevišķi ātri, lai arī temperatūru starpība ir liela. Ja trāpies +1 grāda ūdenī, cauri ar tevi ir, jo tu ātri atdziesti.

Ja tu trāpies +30 gaisā, iestājas tāda problēma, ka tava un gaisa temperatūra ir diezgan tuvu, tas ir, siltuma apmaiņa nenotiek pietiekami ātri. Tava ķermeņa liekais siltums nepagūst aiziet prom, tu pārkarsti un jūties nelāgi. +30 grādu ūdenī tu atdziesti gana ātri un tas liekas samērā tīkams.

Skaidrs?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kurbulis
2010-08-31 14:17 (saite)
YAY! skaidrs gan

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?