Edis ([info]tie_puteksni) rakstīja [info]gramatu_jaunumi kopienā,
@ 2009-03-04 15:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Iveta Vecenāne 'Vectētiņš Antontiņš un mēs'
Izdevniecībā "Liels un mazs" nāk klajā jauns latviešu oriģināldarbs bērniem - mākslinieces Ivetas Vecenānes uzrakstītā un ilustrētā grāmata "Vectētiņš Antontiņš un mēs".

Tā turpina izdevniecības "Liels un mazs" un Swedbank kopīgo bērnu kultūras projektu "Mazais būs liels", kas jau trešo gadu bagātina kultūras piedāvājumu Latvijas bērniem.

Šī grāmata ir aizraujoša kā laukos pavadīta vasara. Dzīvē ne katram bērnam ir lauku mājas skaista Latgales ezera krastā, kur kopā ar vecmāmiņu un vectētiņu mīt govs, zirgs, suņi, kaķi un vistas, kur ar laivu var doties makšķerēt, bet ratos braukt pēc meža zemenītēm. Grāmatā pie lauku dzīves un draudzīgas dzimtas siltuma tiek katrs lasītājs. Dzīves gudrība, dabas un tradīciju izjūta stāstos par reālas mūsdienu Latgales sētas notikumiem iet roku rokā ar jokiem un nedienām, ko ap sevi saceļ allaž nemierīgais vectētiņš Antontiņš. Maziem pilsētniekiem grāmata vienlaikus būs arī lauku dzīves enciklopēdija, kas paplašinās viņu redzesloku, parādot, kāds pienam sakars ar govi, darbam ar mīlestību un ikdienai ar svētkiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?