tante (tante) rakstīja gardumi kopienā, @ 2006-10-20 10:14:00 |
|
|||
cūkas pleca gabals
1 liels persiks
1-2 lieli burkāni
5-6 lociņu baltās daļas
piciņa sviesta (aptuveni 20 gr)
Cepeškrāsni iekarsēt līdz 220 grādiem. Dziļu cepamformu iesmērēt ar sviestu. Nemizotu persiku sagriezt plānās šķēlēs. Pusi šķēles izklāt pa cepamformas dibenu, virsū uzlikt apsālītu un appiparotu no abām pusēm cūča gabalu. virsū gaļai saklāt otru pusi persika un to arī nedaudz appiparot. Apkārt saspraust gabalos grieztu burkānu un loku balto daļu. Uzlikt vāku (ja formai nav paredzēts, uzmeistarot no follijas) un likt cepeškrāsnij pa vidu tieši uz 1 stundu. Cept 200-220 grādos bez kusitnāšanas apaļu stundu.
Pēc stundas apgriezt gaļu otrādi, atkal uzlikt vāku un likt cepeškrāsnī uz vēl 40 minūtēm. Lai iegūtu brūnumu, pēc 40 minūtēm noņem vāku un cepina katru pusi (vienreiz apgriežot gaļu) 10 minūtes bez vāka tai pašā temperatūrā.
Šite sākas variācijas - ja cepamforma pietiekoši liela, tad nomizotus uz pusēm sagrieztus kartupeļus liek klāt pie gaļas cepamformā, 15 minūtes pēc tam, kad cepetis apgriezts otrādi. Kartupeļus nedaudz apsāla. ja cepamformas izmēri to neļauj, kartupeļus vienkārši izvāra kā vienmēr, lai gan sutināti kopā ar cepeti, tie ir nesalīdzināmi garšīgāki.