chloroform in print ([info]gorgona) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2003-07-17 12:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tomātu zupa ar peldošiem siera veidojumiem
To, lūk, es gatavošu šodien – ja būs apetīte tik siltā laikā, un ja kāds papildēdājs pieteiksies (zinu, ka pieteiksies).

Būs tomātu zupa, sanāk vienmēr labi. Ar siera veidojumiem, kas peld pa virsu. Laikam tautā par klimpām saucas, bet – garšo labi. Tiešām labi.

Tad nu zupai vajg apmēram 4-5 palielus tomātus (mazāk par kilogramu), puskatliņu ūdens (ap litru), mazs sīpols noderētu, var arī kādu burkānu, visādas garšvielas – timiāns, melnie pipari, batie pipari, vegeta, bik baziliks, kaut vai ingvera saknes gabaliņš un sāls mazmazliet piedevām – nu, viss, kas ir mājās.
Peldošajiem siera veidojumiem vajg 1 olas dzeltenumu, 3-4 ēdamkarotes rīvēta siera, baziliku un citus zaļus zaļumus.

Viss process vienkāršs - nomizo tomātus vai citādi atbrīvo no mizas (es parasti iegriežu ādu un apleju ar karstu ūdeni – āda pati nolobās. Mazliet eļļā (nevis sviestā!) apcep burkānu un sīpolu (ķiplokmīļi var arī ķiplokus likt, man gan negaršo), tad pieliek mazliet pacepties arī sagrieztos bezādas tomātus. Visu apcepto saber katlā, pielej ūdeni, sasviež garšvielas. Un pēc kādām 20 min ir uzskatāms par gatavu.
Savukārt siera veidojumus atsevišķā katlā iekš daudz, daudz ūdens saliek ar karoti piciņās, pavāra kādas 5 min, tad liek visu šķīvī un ēd nost.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?