Pekanriekstu un auzu pārslu cepumi, kas nav jācep
Pekanriekstu vietā var izmantot arī citus riekstus.
Sastāvdaļas:
2 tasītes brūnā cukura
120g sviesta
120 ml piena
180 g kapātu pekanriekstu
720 ml ātri vārāmo auzu pārslu
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Sakapājiet riekstus, palielā bļodā samaisiet kopā ar auzu pārslām un vaniļu. Katliņā samaisiet brūno cukuru, sviestu un pienu. Vāriet 1 minūti. Pārlejiet šķidrumu pāri auzu pārslu, riekstu un vaniļas maisījumam. Ar tējkaroti veidojiet cepumus (apmēram 3 cm diametrā un 1,5 cm augstus) uz vaskpapīra un ļaujiet tiem atdzist un sastingt (vajadzētu vismaz 1 h).
Smukākam izskatam pekanriekstus (veselus) var uzkabināt virsū uz cepumiem.