Mazamija ([info]mazamija) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-01-14 17:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pekanriekstu un auzu pārslu cepumi, kas nav jācep
Pekanriekstu vietā var izmantot arī citus riekstus.

Sastāvdaļas:

2 tasītes brūnā cukura
120g sviesta
120 ml piena
180 g kapātu pekanriekstu
720 ml ātri vārāmo auzu pārslu
1 tējkarote vaniļas ekstrakta


Sakapājiet riekstus, palielā bļodā samaisiet kopā ar auzu pārslām un vaniļu. Katliņā samaisiet brūno cukuru, sviestu un pienu. Vāriet 1 minūti. Pārlejiet šķidrumu pāri auzu pārslu, riekstu un vaniļas maisījumam. Ar tējkaroti veidojiet cepumus (apmēram 3 cm diametrā un 1,5 cm augstus) uz vaskpapīra un ļaujiet tiem atdzist un sastingt (vajadzētu vismaz 1 h).

Smukākam izskatam pekanriekstus (veselus) var uzkabināt virsū uz cepumiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?