Mainies uz augšu. ([info]susure) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2003-07-11 22:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nūdeles ar garnelēm un cūkgaļu
Vajadzīgs:
250 g ķīniešu olu nūdeļu (var aizvietot ar griķu nūdelēm vai spageti)
150g sagatavotu garnelju
150 g cūkgaļas
8 lielloku sīpoli
2 ķiploku daiviņas
zemesriekstu vai kukurūzas eļļa cepšanai
1 olas baltums
1 tējk. sāls
2 ēdamk. rīsu vīna vai sausa šerija 1 tējk. kukurūzas cietes
1/2 tējk. sezama eļļas
sojas mērce
pipari

Ķīniešu nūdeles pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj 3 min. uzbriest. Griķu nūdeles vai spageti pirms lietošanas jāizvāra. Nūdeles notecina. Garneles noskalo un notecina. Cūkgaļu sagriež šaurās sloksnītēs. Sīpolus nomazgā un sagriež sīkos gredzentiņos, ķiplokus nomizo un saspiež. Vokpannā vai dziļā pannā uzkarsē eļļu. tajā maisot apcep nūdeles, izņem un noliek siltumā. Pannā no jauna uzkarsē eļļu un tajā maisot 3 min. cep cūkgaļu, garneles un olu baltumu. Pievieno sīpolus, ķiplokus, sāli un rīsu vīnu un maisot turpina cept vēl 2 min., līdz viss ir gatavs. Iebiezina ar ūdenī iemaisītu kukurūzas cieti. Pārlej sezama eļļu un iemaisa nūdeles. Pēc garšas pievieno sojas mērci un piparus.
Pasniedz karstu.

© graamata "Pasaules tautu kulinaarija. Ķīna"


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?