nebūtība ([info]mikstmiesis) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2004-10-06 20:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jogurta gatavošana
Sastāvdaļas: piens, tīrkultūra, kaut kādas garšas piedevas (piem., zapte vai kāds sīrupiņš)

Gatavošana -- uzvārītu un līdz apm 50 grādiem atdzesētu pienu ielej tīros trauciņos (kaut kamī, kas sevī var uzņemt glāzi piena, var jau izmantot arī tējas glāzes) un katrā trauciņā ievieto tējkaroti tīrkultūras (karoti pirms tīrkultūras paņemšanas ir jāizvelk caur liesmu). trauciņus ievieto 45 -- 50 grādu temperatūrā uz 6 -- 8 stundām. var ēst tāpat, bet garša uzlabosies, ja piejauks klāt kaut kādu no mājās pieejamām piegaršām. ja ir vēlēšanās pirms apēšanas veidojumu var vēlreiz uzkarsēt un atdzesēt, un ne pārāk ilgu laiku uzglabāt ledusskapī.

N.B. vēl neesmu paspējis šo recepti izmēģināt. uznāca iekāriens vienkārši pierakstīt pamatvilcienus, lai nepiemirstos. kad izmēģināšu pierakstīšu kādas atkāpes atļāvos ieviest un kas sanāca.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?