"sviestmaizes" ringlas gaumē:
2 personām vajadzētu:
3 kruasāni
2 grillēti vistu šķiņķīši
2 lielas salātu lapas
daži marinēti šampinjoni,
tomāts, gurķis
majonēze, baziliks
Vistas šķiņķīšiem gaļu atdala no kauliem. Kaulus atdod Kaķim vai iznīcina. Gaļu sīki sasmalcina un sajauc ar piciņu majonēzes (es atviegloju sev dzīvi un visu sablenderēju)
Kruasānus pārgriež uz pusēm (šķērseniski).
Sasmalcināto gaļu (ar blenderi sanāk tāda kā pastēte) uzsmērē uz kruasāna (diezgan biezā kārtā). Vienā kruasāna galā liek ("pielīmē") nelielu salātlapas daļu, kam pa virsu uzliek vēl nelielu piciņu "pastētes".
Tālāk seko mākslinieciskais darbs - pēc savas gaumes un patikšanas izkārto šampinjonus, "pastētē" iesēdina nelielu gurķa un tomāta šķēlīti, pārkaisa pāri baziliku, papriecājas par skaisto rezulātu un ēd - Ņammmm! :)
šampinjonus var aizstāt ar mazajiem smukajiem pipargurķīšiem :)
Vēl viens variants - ar lasi un garnelēm.
Vistas "pastētes" vietā ir biezpiens ar zaļumiem, salātlapa paliek savā vietā, lasis tiek likts mākslinieciskā nekārtībā, pāri pārkaisītas garneles, dilles un citronpipari. Arī ņamm :)
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: