bagātīgais (treknais) rabarberu rausis
tātad, pēc
up pasūtījuma:
svaigus rabarberus sagriež gabaliņos, apber un samaisa ar drusku cukura un ļauj kādu 1-2 h atsuloties
mīklai:
1 paciņa biezpiena
1 paciņa sviesta
4 olas
gandrīz glāze cukura
2 glāzes miltu + 1 tējkarote sodas
visu sajauc, nekādas īpašas vai atsevišķais putošanas, sviestu vēlams iepriekš izņemt no ledusskapja, lai ir mīksts.
Mīkla sanāk bieza un ķepīga. Dažreiz nākas ņemt palīgā ūdenī samitrinātas plaukstas, lai uz plāts uzķepēto mīklu smuki nolīdzinātu.
Rabarberiem nolej sulu (un vāra kompotu vai ķīseli:)), bagātīgi noklāj mīklu, tikpat bagātīgi sakaisa ar kanēli un pilnai laimei pārlej ar saputotu skābā krējuma+drusku cukura maisījumu
Cepas apmēram 20 minūtes 200 grādos, "kamēr kociņš sauss":)
mums ir gāzes plīts, tāpēc plātij apakšā liekam arī pannu ar ūdeni