Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja [info]futbol_hokej kopienā,
@ 2006-09-14 11:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakardien paskatījos drusku LČ

Par Porto - CSKA un Milan - Olympiakos šoreiz nē, bet gan par Hamburg - Arsenal 1-2

Spēle, pirmkārt, bija interesanta ar to, ka varēja redzēt laukumā "Vengera Arsenal v.2.0", tātad bez Anrī un Ljungberga - no vecajiem laukumā, škiet, bija tikai Kolo urē, kurš gan ātri notraumējās, un laukumā iznāca Hoits. No vienas puses daudz kas izšķīrās jau 12-jā minūtē, kad van Persijs izgāja viens pret vienu ar vāciešu vārtsargu, apspēlēja un nogāzās. Rezultātā - pendele un vārtuvīra noraidījums, par ko vēl tagad daudz strīdas presē. Varu no savas puses pateikt, ka pendele noteikti bija, kīpers viennozīmīgi aizķēra van Persiju ar roku, taču acīmredzami nejauši, vienkārši tā viņš neērti nogāzās un pilnīgi pietiktu ar dzelteno kartiņu. Vāciešus tas brīnumainā kārtā nemaz īpaši neietekmēja, ja nu vienīgi vairāk skraidīt sanāca, taču nepatikšanas pie angļu vārtiem viņi sataisīja pietiekoši. Kāpēc?

Lūk, kāds ir jaunais Arsenal. Viduslīnijā ir trīs reaktīvi brīvmākslinieki - Žilbertu, Rosickis un Gļebs. Uzbrukumā ir tāds pats brīvmākslinieks van Persijs, kurš ir ļoti labs uzbrucējs, bet absolūti ņe zabivnojs, tāds Demiana Dafa variants, tikai vēl bezcerīgāks. Galvenais Arsenāla trumpis - ārkārtīgi strauja pāreja no aizsardzības uzbrukumā, midu trijnieks naturāli pārlido laukumu kā iznīcinātājs Il-2, ko vien vērts ir tas pats Rosickis (kurš ielika vēl fenomenālu otro kasti). Visi māk atdot piespēles ar vienu pieskārienu, bumba nenormāli ātri staigā tur, kur vajag. Mīnusi šim trijniekam ir divi. Pirmais: neviens neskrien atkapāt aizsardzībā, viss paliek uz viena Fabregasa pleciem, un tāpat ir totāls bardaks. kas tur darītos bez Fabregasa bail pat ir iedomāties.

Otrais: neviens no pussargiem, kā arī van Persijs absolūti neprot spēlēt ar galvu (es vispār nekad neesmu redzējis, kā Arsenāls kaut ko iesistu ar galvu kādreiz). Pa visu spēli bija trīs centrējumi, absolūti viss pārējais iet pa zemi. Lai kaut kā saglabātu vismaz solīdumu šajā jomā, Vengers bija iepircis Adebajoru. Informēju: lēnais un mazkustīgais Adebajors uz šito dragreiseru fona izskatās...visprecīzāk to raksturo krievu termins "дико". Pirmoreiz es Adebajoru ieraudzīju laukumā kaut kur otrā puslaika vidū. Tikpat cēls un monumentāls ir arī četru melnīšu aizsardzības bastions. Ja uzbrukumā vēl otrais stāvs nav tik nozīmīgs, tad kas darījās pie stūra sitieniem pie londoniešu vārtiem! Kromešnij užas! Katrs stūra sitiens ir kaut kas līdzīgs pendeles sišanai ar aizvērtām acīm, piedzīvojumu jūra, "Hamburga" varēja vismaz pāris drošus golus šādā veidā iepiļīt.

Paši vācieši atstāja ļoti labu iespaidu - skrien, cenšas un par otro vietu grupā var ļoti mierīgi pacīnīties - Porto vakar neatstāja nekādu kruto iespaidu (nu, Andersons bija ļoti labs, Poštiga galīgi nekāds, Kvarežmas atšķirībā no Krištianu Ronaldu pietiek tikai minūtēm 30, pēc tam fintu viņam aptrūkstas; labu iespaidu atstāja portugāļu aizsardzība, nezaudēja nevienu divcīņu, ne reizi neļāva sevi apspēlēt CSKA brazīliešiem ar tehnikas palīdz'bu, savukārt pašiem maskaviešiem Porto nesanāca galīgi nekas).    
...


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?