aga ([info]aga) rakstīja [info]edam_veseligi kopienā,
@ 2008-08-21 11:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
StirFry
Atbalstot iniciatiivu, iepuksteeshu par peedeejaa gada lielaako un paliekoshaako jaunieviesumu savaa eedienkartee. Nezinu, kaa vinju latviski, bet saucaas stirfry. Taa arii ir - maisa un cep.
4 buutiskas sastaavdaljas:
vok
daarzenji
nuudeles
meerce
Galvenais prikols ieksh tam, ka vokaa cepot nevajag ellju, vajag tikai vislaik maisiit. Taatad izbeegam no liekiem taukiem.
Ne mazaak svariigs prikols - peekshnji eedienkartee ljoti organiski iekljaujas vesela varza dazhaadu daarzenju, kam pirms tam nekaadi nemaaceeju atrast jeedziigu pielietojumu. Piemeeram, visaadi cukiini, baklazhaani, pupu diiglji, asparaagi un kas tik veel ne. Stirfry kontekstaa vinjiem visiem ir paraadiijusies jeega un suutiiba.
Olu nuudelees praktiski nav tauku, vinjas ir 'vieglaakas' par makaroniem arii peec jushanas.
Meerce ir atsleega uz panaakumiem, bet taa arii ir lielaakais risks. Ja garshiiga meerce, viss paareejais arii buus garshiigs. Bet var gadiities, ka gatavaas meerces ir pilnas ar visaadiem E, kas atkal nav labi.
Var eksperimenteet uz nebeedu ar sastaavdaljaam, lielaakoties process aiznjem ne vairaak kaa 20 minuutes.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hessin
2008-08-21 15:08 (saite)
es arī esmu absolūtā sajūsmā par vok + dārzeņi.
tad nu sāku gādāt arī tofu - visforšākie ir tofu gabaliņi franču gaumē - garšīgā bordu marināde ir nepārspējama.
pašlaik tikai tās santa marijas vok nūdeles esmu izmēģinājusi - man dārzeņi ir vairākumā, nūdeles kā piedeva :)
--
ja nav tofu ar piedevām, tad viena mērce, kura ir ņammīga - sojas mērce, sakapāti ķiploki, ingvers, un oregano , un mazliet rīsu etiķis.
Noliktavā stāv gatavās vokmērces nebaltām dienām - neceļas roka pašlaik tās izmantot.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?